Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Δημοσκόπηση δείχνει γιατί οι χρήστες iPhone δεν αναβάθμισαν σε iPhone 8 και iPhone X

Μία νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε, έδωσε κάποια σημαντικά στοιχεία σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών για τα iPhone των επόμενων γενεών! 



Ο αναλυτής της Piper Jaffray, Michael Olson, μοιράστηκε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έγινε σε 1.500 άτομα, τα οποία δεν αγόρασαν κάποια από τα νέα iPhones. Η δημοσκόπηση περιελάμβανε τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους οι χρήστες δεν αναβάθμισαν τις συσκευές τους.

Η δημοσκόπηση, της οποίας τα αποτελέσματα διαμοιράστηκαν από το Barron’s, δείχνει πως ο πιο σημαντικός λόγος που οι χρήστες δεν αναβάθμισαν στις νέες συσκευές (iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X), είναι επειδή το iPhone που ήδη έχουν “δουλεύει καλά”, με το 44% των ερωτηθέντων, να επιλέγει αυτή την απάντηση.

Ο δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας, σύμφωνα με τα όσα έδειξαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, είναι η τιμή των νέων συσκευών και ειδικά του iPhone X. Η απάντηση αυτή, κατέλαβε το 31%.

Συνεχίζοντας με τις λιγότερο “κυρίαρχες” απαντήσεις, το 8% των ερωτηθέντων, απάντησε πως ο λόγος που δεν αναβάθμισαν στο iPhone X συγκεκριμένα, αφορούσε την οθόνη του, η οποία θεωρήθηκε αρκετά μικρή. Το 17% έδωσε μία πιο γενική απάντηση λέγοντας πως δεν αναβάθμισε “για άλλους λόγους”.

Η Piper Jaffray επισημαίνει, στηριζόμενη στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πως η φετινή παραγωγή των νέων iPhone με βάση τις φήμες που θα περιλαμβάνει ένα μοντέλο με μεγάλη οθόνη και καλή τιμή παράλληλα, θα δώσει το πράσινο φως στο 39% των ερωτηθέντων της έρευνας, να αναβαθμίσουν τις υπάρχουσες συσκευές τους αγοράζοντας ένα value for money καινούργιο iPhone.

“Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν πως μία μεγαλύτερη οθόνη και μία χαμηλότερη τιμή θα μπορούσε να κάνει το 40% των κατόχων iPhone να προσπεράσουν τις αμφιβολίες τους και να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.”

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, η Apple φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει τρία νέα μοντέλα iPhone για φέτος. Η μία συσκευή θα είναι ένα δεύτερης γενιάς iPhone X στις 5.8 ίντσες και OLED οθόνη, η δεύτερη θα έχει μία μεγαλύτερη οθόνη  OLED στις 6.5 ίντσες και η τρίτη θα είναι πιο οικονομική, με οθόνη στις 6.1 ίντσες και οθόνη LCD.

Τα επερχόμενα iPhones του 2018, θα έχουν οθόνη απ’ άκρη ως άκρη χωρίς περιθώρια (bezels), ενσωματώνοντας την ίδια στιγμή το σύστημα της TrueDepth κάμερας για το Face ID, μαζί με άλλες βελτιώσεις όπως ένας ταχύτερος επεξεργαστής που θα ονομαστεί λογικά A12.

Η Piper Jaffray πιστεύει πως η Apple θα πουλήσει 233.8 εκατομμύρια iPhone το 2019, αφού τα iPhones του 2018, θα βοηθήσουν στην εκτίναξη των πωλήσεων.

Τι θέλει το κοινό;

Ζούμε στην εποχή όπου τα smartphones είναι οι υπολογιστές μας πλέον. Όλα σχεδόν γίνονται μέσα από αυτά και αυτός είναι ο λόγος όπου αναπτύσσονται ραγδαία. Αυτή η άποψη οδηγεί στο συμπέρασμα πως το κοινό, θέλει συσκευές με μεγάλη οθόνη και εννοείται σε καλή τιμή.

iPhone X ασύρματη φόρτιση

Όπως επιβεβαίωσε και η έρευνα, το iPhone X αν και εντυπωσιακή συσκευή με πολλές καινοτομίες πάνω της, δεν κατάφερε να πείσει ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών ώστε “να κάνουν το βήμα”. Η βασική αμφιβολία θεωρούμε πως δεν έχει να κάνει μόνο με την τιμή η οποία όντως κινήθηκε σε εξωφρενικά υψηλά επίπεδα (αν και η Apple έτσι μας έχει συνηθίσει λίγο πολύ), αλλά και με την οθόνη. Έχοντας κάνει συζητήσεις με αρκετούς κατόχους Plus συσκευών, η βασική “φοβία” ήταν η οθόνη.

Όταν λέμε “η οθόνη” δεν εννοούμε μόνο τις ίντσες, αφού σε αυτό το κομμάτι το X υπερτερεί. Βασικός παράγοντας είναι και η αναλογία της οθόνης η οποία στο iPhone X άλλαξε και έγινε 18:9, κάτι που σημαίνει πως η επιφάνεια για να δουλέψει κάποιος είναι πιο “στενός”.

Ενδεχομένως, οι φετινές συσκευές αν κυκλοφορήσουν με βάση τα όσα λένε οι φήμες, θα βοηθήσουν όντως μεγάλο μέρος των χρηστών να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com