Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Manpower: Οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων εδώ και 9 χρόνια στην Ελλάδα

Άκρως ενθαρρυντικές διαγράφονται οι προοπτικές προσλήψεων στην Ελλάδα το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου σύμφωνα με έρευνα της Manpower. Η εικόνα είναι η καλύτερη από το 2009, με έναν στους τέσερις εργοδότες να σχεδιάζει ενίσχυση του δυναμικού του. 



Όπως προκύπτει από την έρευνα το 26% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων έναντι μόλις 5%, που αναμένει μείωση, ενώ το 65% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στον αριθμό των υπαλλήλων του. Ο δείκτης των συνολικών προοπτικών διαμορφώνεται σε +21%,  ενώ μετά την εποχική αναπροσαρμογή των δεδομένων, οι ανέρχεται σε +16% και είναι ισχυρότερη πρόβλεψη που έχει καταγραφεί σε περισσότερα από εννέα χρόνια.

Τα σχέδια προσλήψεων βελτιώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι πιο θετικές προοπτικές καταγράφονται στον κλάδο Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου και Ύδρευσης, με τον σχετικό δείκτη στο +22%. Ακολουθούν οι κλάδοι Γεωργίας, Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, Δημοσίου και Κοινωνικών Υπηρεσιών,  Εμπορίου και Μεταφορών και Επικοινωνιών. Και στου πέντε κλάδους ο δείκτης είναι στο +16%.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com