Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΣτΕ: Προσωρινή διαταγή για αναστολή της απόφασης για παύση λειτουργίας του Mega

Με προσωρινή διαταγή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.



Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA (Τηλέτυπος Α.Ε.) και ζητεί να ακυρωθεί η 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία υποχρεώνει το σταθμό να τερματίσει τη λειτουργία του. Ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαική νομοθεσία.

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος του ΣτΕ με προσωρινή διαταγή του πάγωσε την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος επικρατείας Ηλίας Μάζος και η κυρία αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου 2018.

Υπενθμίζεται ότι η ολομέλεια του ΕΣΡ είχε απορρίψει ουσιαστικά το βασικό επιχείρημα των εκπροσώπων του σταθμού ότι εκπέμπει μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου κρίνεται ως θεματικό, γεγονός που θα του επέτρεπε τη συνέχεια της λειτουργίας του έως την προκήρυξη των θεματικών αδειών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com