Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Απασχόληση: 15 μονάδες κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο το ποσοστό στην Ελλάδα

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθε το ποσοστό της απασχόλησης για τους εργαζόμενους ηλικίας 20 έως 64 ετών ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2017, σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat και τα οποία επιβεβαιώνουν ότι στις περισσότερες χώρες η δυναμική ανάκαμψη συνοδεύεται από σημαντική μείωση της ανεργίας. Άκρως απογοητευτική παραμένει η εικόνα στην Ελλάδα. 



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το ποσοστό απασχόλησης στην Ε.Ε. των 28 κρατών μελών αυξήθηκε κατά 1,1 μονάδα σε σχέση με το 2016, στο 72,2%. Οδεύει έτσι κοντά στο στόχο της στρατηγικής Ευρώπη 2020, που προβλέπει απασχόληση τουλάχιστον 75%. Η ψαλίδα μεταξύ των δύο φύλων επιμένει, με το ποσοστό απασχόλησης μεταξύ των ανδρών να είναι στο 78% και μεταξύ των γυναικών στο 66,5%.

Στην Ελλάδα το ποσοστό της απασχόλησης είναι μόλις 56,2%, το χαμηλότερο με διαφορά στην Ένωση και το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων έχει ανοίξει σχεδόν στις 20 μονάδες. Το ποσοσό είναι 65,8% για τους άνδρες και 48,8% για τις γυναίκες. Το χάσμα ανδρών- γυναικών στην Ελλάδα είναι το τρίτο υψηλότερο, ύστερα από εκείνο σε Μάλτα και Ιταλία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com