Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΕΛΣΤΑΤ: Κοντά στο μηδέν επιστρέφει ο πληθωρισμός

Νέα επιβράδυνση παρουσίασει ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα, καθώς τα εισοδήματα των νοικοκυριών και οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν υπό πίεση. 



Στο 0,2% επιβραδύνθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάρτιο από 0,4% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις καταγράφονται στη στέγαση, όπου είχαμε πτώση των τιμών κατά 2,1% και στα διαρκή αγαθά με πτώση 2,2%. Στον αντίποδα αύξηση 7% παρουσίασαν οι τιμές των αλκοολούχων ποτών και του καπνού, ενώ ανατιμήσεις 2,3% είχαμε στον κλάδο ξενοδοχείων, καφέ, εστίασης.

Τον ίδιο μήνα, ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο -0,2% έναντι +0,1% τον Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται ότι    η Ελλάδα βρισκόταν σε αποπληθωρισμό τα τελευταία δυόμιση περίπου χρόνια, λόγω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και σειράς φορολογικών αυξήσεων στο πλαίσιο των τριών διαδοχικών μνημονίων από το 2010.

Ο αποπληθωρισμός κόκκινο τον Νοέμβριο του 2013, με τις τιμές καταναλωτή να κάνουν βουτιά 2,9%. Ο γενικός δείκτης τιμών επέστρεψε σε θετικό έδαφος τον Ιούνιο του 2016.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com