Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΕΚΤ: Προειδοποίηση στις τράπεζες για τις λογιστικές μεθόδους

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προειδοποιήσει τις τράπεζες να ελέγξουν τα αποτελέσματα του 2017, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν έχουν κάνει αθέμιτη χρήση ενός νέου λογιστικού κανόνα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά τους από τα κόκκινα δάνεια. 



Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, επικαλούμενη επιστολή, που απέστειλε ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ στις τράπεζες.

Ο νέος κανόνας, που ετέθη σε ισχύ στις αρχές του 2018, αναγκάζει τις τράπεζες να εγγράφουν τις ζημίες, που έχουν ήδη υποστεί, αλλά και εκείνες που αναμένονται. Δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να «απλώσουν» τον αντίκτυπο σε περίοδο πέντε ετών από την έναρξη της ισχύος του κανόνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας, η ΕΚΤ εκτιμά ότι ενδεχομένως κάποιες τράπεζες να έχουν αναστείλει την εγγραφή ζημιών από δάνεια, εκμεταλλευόμενη το παραπάνω καθεστώς. Ζητά έτσι από τις τράπεζες και τις ελεγκτικές αρχές να είναι προσεχτικές.

Όπως επισημαίνει η Il Sole, οι κορυφαίες τράπεζες της Ιταλίας έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να προβούν σε αναθεώρηση των αποτελεσμάτων τους, υποστηρίζοντας ότι έχουν εφαρμόσει το νέο κανόνα ορθά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com