Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Οι τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη "μετά-μνημόνιο" εποχή

Τρεις είναι προτεραιότητες για την ανάπτυξη στη μετά το μνημόνιο εποχή, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο CNBC για το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας.



Όπως ανέφερε, αν έχεις 15 προτεραιότητες, δεν έχεις καθόλου προτεραιότητες και διευκρίνισε πως αυτές οι τρεις προτεραιότητες είναι η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

"Έχουμε ένα ισχυρό κοινωνικό πρόγραμμα, γιατί είναι δικό μας πρόγραμμα τώρα και πρέπει να είναι αξιόπιστο προς την ελληνική κοινωνία, ως εκ τούτου συμπεριλαμβάνει μια αύξηση του κατώτατου μισθού και την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων".

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNBC, όσο πιο σύντομα επιτευχθεί μία συμφωνία για το χρέος τόσο καλύτερα θα είναι για την ελληνική κυβέρνηση. Το να μην επιτευχθεί μία συμφωνία μέχρι το τέλος της προθεσμίας, θα μπορούσε να περιπλέξει τις εκταμιεύσεις από το ΔΝΤ, για τεχνικούς λόγους. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι του ΔΝΤ ανέφεραν ότι εξαντλείται ο χρόνος στον οποίο θα μπορούσε το θεσμικό όργανο να εκταμιεύει χρήματα στην Ελλάδα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com