Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΕΣΕΕ: Οριακή βελτίωση της αγοράς και της κατανάλωσης

Για ενδείξεις οριακής βελτίωσης της εικόνας της αγοράς και της κατανάλωσης, με αφορμή την πασχαλινή αγορά, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.



Σε σημερινή δήλωσή του για το φετινό πασχαλινό τζίρο, ο κ. Κορκίδης τόνισε πως «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η υποχώρηση του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού κατά 1,8% και η μικρή άνοδος της τάξεως του 1% - 1,2% που φαίνεται να σημείωσε ο φετινός πασχαλινός εορταστικός τζίρος στα καταστήματα λιανικής, συνιστούν ενδείξεις οριακής βελτίωσης της εικόνας της αγοράς και της κατανάλωσης».

Παράλληλα, τονίζεται ότι οι πρώτες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ για τόνωση των πωλήσεων εδράζονται τόσο στην ετήσια καταγεγραμμένη αύξηση κατά 0,9% του δείκτη κύκλου εργασιών, όσο και στις θετικές προοπτικές του τρέχοντος έτους.

«Εντούτοις και επειδή το 2018 αποτελεί ένα έτος καμπής για την ελληνική οικονομία, πρέπει να γίνει σαφές πως η ανοδική πορεία των οικονομικών δεικτών πρέπει να συμβαδίζει με τη βελτίωση της πραγματικής οικονομίας για την τόνωση του εγχώριου επιχειρείν», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη η πασχαλινή αγορά ήταν περιορισμένη σε χρόνο και χρήμα, μικρή σε διάρκεια και τζίρο, αλλά πολύ σημαντική για το λιανικό εμπόριο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com