Τρίτη 17 Απριλίου 2018

"Υβριδική έξοδο" της Ελλάδας από το πρόγραμμα "βλέπει" η Fitch

"Υβριδική έξοδο" της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018 "βλέπει" η Fitch Ratings σε έκθεσή της. Εκτιμά συγκεκριμένα πως οι πιστωτές του επίσημου τομέα θα επιδιώξουν μια λύση που δεν θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή πίστωσης αλλά θα θέτει σημαντικούς όρους ως προς τις πολιτικές.



Η Fitch θεωρεί ότι μια συμφωνία για έναν μηχανισμό προσαρμοσμένο στην ανάπτυξη που θα συνδέει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους με την πραγματική οικονομική ανάπτυξη κατά την περίοδο μετά το πρόγραμμα είναι πιθανή στη διάρκεια της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος. Ο οίκος θεωρεί σημαντική μια τέτοια εξέλιξη, καθώς θα αυξήσει την εμπιστοσύνη στο ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα παραμείνει σε βιώσιμο μονοπάτι σε περίπτωση αντίξοων συνθηκών για την ανάπτυξη.

Στην ίδια έκθεση η Fitch αναφέρεται στο θετικό momentum για τις αξιολογήσεις των κρατών της δυτικής Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2017 έχουν γίνει έξι αναβαθμίσεις (Κύπρος, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) και καμία υποβάθμιση. Τρεις χώρες, μάλιστα, (Ελλάδα, Κύπρος, Ανδόρρα) έχουν θετικό outlook αξιολόγησης, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια αναβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής τους ικανότητας είναι πιθανή σε ορίζοντα ενός έως δύο ετών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com