Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ελέγξτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο και στην κάμερα του iPhone

Είναι αρκετές οι φορές που ενδεχομένως να μη θυμόμαστε το ποιες είναι οι εφαρμογές οι οποίες έχουν πρόσβαση στην κάμερα και στο μικρόφωνο της συσκευής μας. Είτε έχετε ανησυχίες σχετικά με το απόρρητό σας είτε απλά σκέφτεστε να απαγορεύσετε την πρόσβαση σε κάμερα και μικρόφωνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές, ακολουθήστε τον παρόντα οδηγό.



Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να μην επιτρέψετε στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην κάμερα και στο μικρόφωνο της συσκευής σας, είναι να τις διαγράψετε. Αλλά γιατί να μη χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές χωρίς να τους δίνετε πολλά δικαιώματα;

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη διαδικασία;

Ξεκινάμε ανοίγοντας τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας.

Σύροντας προς τα κάτω θα βρούμε την ενότητα “Απόρρητο”.

Εδώ βλέπουμε την επιλογή “Μικρόφωνο”.

Μας εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή μας και έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο. Σε όσες θέλουμε να διακόψουμε την πρόσβαση σε αυτό, κλείνουμε τον διακόπτη ώστε από πράσινος να γίνει λευκός.

Στην ίδια ενότητα του απορρήτου, υπάρχει και η επιλογή “Κάμερα”.

Όπως και πιο πάνω, εδώ βλέπουμε εξίσου τις εφαρμογές στις οποίες έχει δοθεί πρόσβαση στην κάμερα. Κλείνουμε τον διακόπτη σε αυτές που πλέον επιθυμούμε να μην ανοίγουν την κάμερα στο iPhone.

Αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα ή το μικρόφωνο σε μία από τις εφαρμογές που έχετε διακόψει την πρόσβαση, θα σας ζητηθεί να δώσετε την ανάλογη εξουσιοδότηση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com