Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Spotify: Στοχεύει στην αύξηση των χρηστών της "πολεμώντας" το YouTube

Η Spotify εισήγαγε νέα δωρεάν έκδοση της μουσικής της υπηρεσίας για κινητά τηλέφωνα, πληγώνοντας έναν από τους βασικούς της αντιπάλους. 



Την Τρίτη η Spotify ανακοίνωσε τη διευρυμένη προσφορά της, που λανσάρεται προλαβαίνοντας το νέο προϊόν του YouTube, μια μουσική συνδρομητική υπηρεσία. Το YouTube στοχεύει να πείσει μερικούς από τους 1,5 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες του να αναβαθμίσουν σε μια νέα συνδρομητική έκδοση.

 Η Spotify διαθέτει ήδη τη μεγαλύτερη επί πληρωμή μουσική υπηρεσία στον κόσμο, και τώρα, προκειμένου να φτάσει στον στόχο ενός δισεκατομμυρίου χρηστών, επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες της, αυτή τη φορά χωρίς συνδρομή.

Οι χρήστες της δωρεάν εφαρμογής της Spotify για κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολλές από τις επί πληρωμή λειτουργίες της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων κάποιων λιστών αναπαραγωγής on demand, όπως δήλωσαν στελέχη της εταιρείας την Τρίτη σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Το Bloomberg News νωρίτερα μέσα στον μήνα δημοσίευσε τις αλλαγές, οι οποίες ενδέχεται να βοηθήσουν την εταιρεία να διατηρήσει το προβάδισμά της έναντι της Apple Music, της δεύτερης μεγαλύτερης συνδρομητικής μουσικής υπηρεσίας.

 Η Spotify προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία της στο ευρύ κοινό χρησιμοποιώντας την προσέγγιση «freemium». Οι πελάτες αρχικά δεν πληρώνουν τίποτα, αλλά στη συνέχεια η εταιρεία προσπαθεί να τους πείσει να πληρώσουν για τα επιπλέον add-ons.

«Άλλοι στην βιομηχανία μπορεί να μην είναι τόσο εξοικειωμένοι με την freemium προσέγγιση», δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα έρευνας και ανάπτυξης του Spotify, Gustav Soderstrom. «Μπορεί να πιστεύουν ότι πρόκειται να απογοητεύσει τους χρήστες», ανέφερε, απαντώντας με ειρωνικό τόνο στα σχόλια του μουσικού επικεφαλής του YouTube, Lyor Cohen, σχετικά με την «απογοήτευση» που θα προκαλέσει στους χρήστες η νέα επί πληρωμή υπηρεσία του YouTube.

 Η Spotify χρησιμοποιεί τη δωρεάν πλατφόρμα της για να προσελκύσει πελάτες, που στη συνέχεια μπορούν να μετατρέψουν σε συνδρομητές. Σήμερα, από τα 157 εκατομμύρια χρήστες της μουσικής υπηρεσίας, οι 71 εκατομμύρια πληρώνουν τη μηνιαία συνδρομή.

«Γνωρίζουμε ότι είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο μας, δηλαδή το να αποκτήσουμε δισεκατομμύρια fans», δήλωσε ο Soderstrom.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com