Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΝΔ: Οι 339 εσωτερικές κάλπες και το στοίχημα του ανοίγματος που κερδίζεται

"Η Νέα Δημοκρατία είναι δική σου. Διαμόρφωσέ τη".

Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της οδού Πειραιώς στην καμπάνια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση στις κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή για την εκλογή νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων και συνέδρων για το Συνέδριο-ορόσημο του προσεχούς Δεκεμβρίου. 



Με το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί των ανοιγμάτων του κόμματος σε όλες τις κοινωνικές ομάδες να βρίσκει το αποτύπωμά του και σε αυτή τη διαδικασία, στη "γαλάζια" παράταξη δηλώνουν έτοιμοι ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, εκφράζοντας, παράλληλα, την απόλυτη ικανοποίησή τους για την "εντυπωσιακή", όπως τη χαρακτηρίζουν, συμμετοχή των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των δώδεκα ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία. 27.896 πολίτες έγιναν μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για μία πρωτοβουλία που δεν αφορά μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης", διαμηνύει ο κ. Μητσοτάκης, που θα παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της εσωτερικής κάλπης, ψηφίζοντας ο ίδιος στο Περιστέρι.

"Με την καινοτομία αυτή ενισχύεται η εσωκομματική δημοκρατία και δίνεται πραγματικός ρόλος στα μέλη, δηλαδή στη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Γίνεται ταυτόχρονα ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια του κόμματος να εξασφαλίσει  οικονομική  στήριξη αποκλειστικά από τα μέλη του. Κάνουμε πράξη το σύνθημα "λίγα από πολλούς" και όχι πολλά από λίγους", σημειώνουν πηγές της οδού Πειραιώς, που στέκονται, κατά κύριο λόγο, στα επιμέρους δεδομένα των 155.335 ενεργών μελών, που θα μπορούν να ψηφίσουν στις 339 κάλπες, οι οποίες θα στηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Από την ανάλυση του "γαλάζιου" στρατοπέδου προκύπτει ότι:

-Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών.

-Το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.

-Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

-Το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

-Το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί.

-Το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και

-Το 4,4% στην υγεία.

Σε κάθε κάλπη είναι εγγεγραμμένοι, κατά μέσο όρο, περισσότεροι από 2.500 πολίτες. Σε περισσότερες από το 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι  για τη θέση του προέδρου, ενώ το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών θα ξεπεράσει το 50%.

-Διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε χρόνο παράλληλο και στον απόηχο της ομιλίας Μητσοτάκη στους περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας, η  οδός Πειραιώς ανοίγει πραγματικό διάλογο με τα αυτοδιοικητικά στελέχη όλων των βαθμίδων και με τις τοπικές κοινωνίες, ενόψει της κυβερνητικής πρότασης που περιλαμβάνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά τις ειδικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλία και Περιστέρι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει νέο κύκλο συναντήσεων σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Ξάνθη με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Θα ακολουθήσουν την Πέμπτη, 17 Μαΐου, η Κοζάνη, την  Παρασκευή, 18 Μαΐου η Α΄ και η Β΄ Πειραιά, την Τρίτη, 22 Μαΐου, η Κηφισιά, την Παρασκευή, 25 Μαΐου, η Κρήτη και την Τρίτη, 29 Μαΐου, τα Ιωάννινα.

Τα βασικά σημεία κριτικής που ασκεί η Νέα Δημοκρατία εστιάζουν στην καυτή ατζέντα της απλής αναλογικής, αλλά και στο χρόνο των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. "Δε μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα με τις εθνικές. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές, διότι αλλοιώνεται ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας. Αυτό, όμως, ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για τις εθνικές εκλογές", αναφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση και φέρνουν στο προσκήνιο τις θέσεις τους για δήμους και περιφέρειες που δίνουν πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών". "Εμείς, πιστεύουμε στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό Κράτος. Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία και όχι στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους. Εμείς δεν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ως περιβάλλον παραπολιτικής και ανίερων συμμαχιών, τη θέλουμε ως μοχλό ανάπτυξης, τη θέλουμε ως πυλώνα Δημοκρατίας", σημειώνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με τις βασικές "γαλάζιες" παρεμβάσεις να περιλαμβάνουν αποτελεσματικό αναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων, ενίσχυση των δημοσιονομικών της Αυτοδιοίκησης (μέσω της σύστασης του Ταμείου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και ενίσχυση του ρόλου της στην κοινωνική πολιτική.

Κεντρικοί ομιλητές των εκδηλώσεων είναι ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τ. Γαϊτάνης και τα κατά τόπους στελέχη της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com