Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση των 353 πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ

Απορρίφθηκε από το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση των 353 πρώην μετόχων του «Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης» (ΟΑΣΘ), οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση απόφασης του Χρήστου Σπίρτζη, καθώς έκρινε ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον.



Συγκεκριμένα, το ΣτΕ με πρόεδρο τον Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, με την υπ΄αριθμ. 982/2018 απόφασή του απέρριψε την αίτηση των 353, καθώς έκρινε ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον να ζητήσουν την ακύρωση της υπ΄αριθμ. 5503/400/24.1.2018 αποφάσεως του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Με την εν λόγω υπουργική απόφαση προκηρύσσεται συνοπτικός διαγωνισμός με κατακύρωση την πλέον συμφέρουσα προσφορά για την επιλογή εξειδικευμένου αναδόχου, που θα αναλάβει το έργο της απογραφής και αποτίμησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ, η οποία περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο με το άρθρο 22 του νόμου 4482/2017.

Το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι από την υπουργική απόφαση που οι 353 ζητούν την ακύρωσή της, δεν προκαλείται βλάβη στα οικονομικά συμφέροντά τους, καθώς έχει εκδοθεί σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις περί δημόσιου λογιστικού και προς εξυπηρέτηση σκοπών δημοσίου συμφέροντος.

Δηλαδή, η εν λόγω υπουργική απόφαση δεν αφορά το θέμα της απόδοσης χρημάτων προς τους 353 από τη μη αποσβεσθείσα αξία του ΟΑΣΘ μετά την αποτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων.

Δηλαδή, δεν αποσκοπεί η επίμαχη προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση στις διατάξεις του άρθρου 25 του νόμου 4482/2017 που προβλέπει ότι για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν πλήρως αποσβεσθεί, το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει στους μετόχους του ΟΑΣΘ τη μη αποσβεσθείσα αξία κατά τον λόγο της συμμετοχής καθενός.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com