Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Απέκρυψε εσκεμμένα η Apple σχεδιαστικό πρόβλημα των iPhone 6 και iPhone 6 Plus;

Λίγο μετά την κυκλοφορία των iPhone 6 και 6 Plus, τα οποία είχαν ριζικά διαφορετικό design από τα προηγούμενα smartphones της Apple, αρκετοί χρήστες άρχισαν να αναφέρουν ότι οι συσκευές λυγίζουν στις τσέπες τους, χωρίς να έχει ασκηθεί μεγάλη δύναμη επάνω τους.




Παρά τον μεγάλο αριθμό τέτοιων αναφορών, η Apple αρνήθηκε αρχικά ότι κάτι παράξενο συμβαίνει, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει σχεδιαστικό πρόβλημα. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016, αρκετοί ακόμα χρήστες συσκευών iPhone 6 και 6 Plus, άρχισαν να αναφέρουν ότι οι οθόνες αφής των τηλεφώνων έπαυαν να αποκρίνονται, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις - κυρίως στο μοντέλο Plus, μια γκρίζα μπάρα εμφανιζόταν στην οθόνη. Το φαινόμενο αυτό ονομάστηκε "Touch Disease" [η ασθένεια της αφής] και, για μια ακόμα φορά, η Apple αρνήθηκε ότι υπάρχει ευρύτερο κατασκευαστικό πρόβλημα.

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι στο Κουπερτίνο γνώριζαν εξαρχής για την σχεδιαστική αδυναμία που οδήγησε στα εν λόγω προβλήματα. Το Motherboard αποκαλύπτει ότι οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν στην Apple πριν τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus κυκλοφορήσουν, έδειξαν ότι το πρώτο είναι 3,3 φορές πιο εύκολο να λυγίσει από το iPhone 5S, ενώ το δεύτερο 7,2 φορές!

Η δικαστής Lucy Koh, που χειρίζεται υπόθεση σχετική με το ζήτημα, δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, που η Apple ανακάλυψε πριν τα iPhone λανσαριστούν, ήταν ότι αυτά θα μπορούσαν να λυγίσουν ευκολότερα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές"

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2016, η Apple έκανε αλλαγές στη μέθοδο κατασκευής των δύο συσκευών, για να ενισχύσει την ανθεκτικότητά τους. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα η εταιρεία δεν έχει παραδεχτεί επίσημα ότι υπάρχει σχεδιαστικό πρόβλημα με τα εν λόγω μοντέλα.

Μένει να δούμε το πώς η εταιρεία του Κουπερτίνο θα χειριστεί τα νέα δεδομένα και, βεβαίως, το αν τα στοιχεία που προέκυψαν θα γίνουν τελικά αποδεκτά από το δικαστήριο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com