Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Εργασιακό: Εκκρεμεί η συμφωνία για τη Μεσολάβηση

"Αγκάθι" παραμένουν στη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών  οι επερχόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Μεσολάβησης.



Σύμφωνα με όσα δήλωσε εξερχόμενη της συνάντησης της με το ανώτατο κλιμάκιο των θεσμών η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, θα χρειαστεί περαιτέρω συζήτηση με στόχο την ενίσχυση του σταδίου της μεσολάβησης.

Η ίδια επίσης σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης θεσμών στο να επανέλθει η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. 

Η κ. Αχτσιόλγου είπε ακόμη ότι υπάρχει συμφωνία και στο νέο μηχανισμό εκτίμησης της αντιπροσωπευτικότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων έτσι ώστε αυτές να καθίστανται επεκτάσιμες.

Αναφορικά με το μέτωπο του ασφαλιστικού, δήλωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου δήλωσε πως θα επεκταθεί η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης αναπηρίας έως το τέλος του 2018.

Τέλος, όσον αφορά το επίδομα στέγασης το οποίο θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου του 2019, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι αυτό θα το δικαιούνται άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 8.000 - 8.500 ευρώ, το οποίο το οποίο θα προσαυξάνεται ανάλογα με το πλήθος των μελών της οικογένειας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 24.000 - 25.000 ευρώ ετησίως. Το ανώτατο όριο εισοδήματος των δικαιούχων θα αυξάνεται κατά 8.000 με 8.500 ευρώ κατά άτομο.

Το επίδομα στέγασης κατ’ άτομο ανά μήνα θα ανέρχεται στα 70 με 80 ευρώ.

Διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο λόγω Νovartis

Λόγω της συζήτησης για τη Novartis στη Bουλή η διαπραγμάτευση θα συνεχίζεται έως το βράδυ με επίκεντρο το δημοσιονομικό ζήτημα αλλά σε τεχνοκρατικό επίπεδο, αφού το υπουργικό επιτελείο έχει αποχωρήσει.

Το βράδυ ή αύριο Σάββατο αναμένεται να αποσταλούν στην ελληνική πλευρά οι επικαιροποιημένες προτάσεις συμφωνίας των θεσμών, για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com