Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Προς επανεξέταση ο φόρος για τα κινητά

Τον φόρο 2% για τα κινητά τηλέφωνα πρόκειται να επανεξετάσει η κυβέρνηση, όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.



Στην επικοινωνία των δύο υπουργών, ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε την επανεξέταση της ρύθμισης μόνο για τα κινητά και ο κ. Παππάς δέχθηκε την πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα εξετασθεί εκ νέου ο φόρος, είναι τρεις μήνες περίπου.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του κ. Παππά στο Twitter, όπου ανέφερε ότι «η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί».

«Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες», πρόσθετε ο κ. Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει τροπολογίας η οποία συμπεριελήφθη στο σχέδιο νόμου του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για το άσυλο, προβλέπεται μεταξύ άλλων η επιβολή εφάπαξ «εύλογης αμοιβής» 2% υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων, σε όλα τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones).

O ίδιος φόρος υπέρ τρίτων επιβάλλεται και στα tablets και στους φορητούς και επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Η/Υ).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com