Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Πιτσιόρλας: Έρχεται πακέτο αλλαγών σε ΑΕ, ΕΠΕ, ΓΕΜΗ μέχρι το Φθινόπωρο

Αλλαγές στην λειτουργία των Ανωνύμων Εταιριών, του ΓΕΜΗ και των ΕΠΕ δρομολογούνται με νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας στην Επιτροπή παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στην διάρκεια επεξεργασίας του ο νομοσχεδίου  "Τροποποίηση του ν. 3190/1955 περί Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης και άλλες διατάξεις".



Όπως τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά νομοσχεδίων που θα ακολουθήσουν που αναμορφώνουν ουσιαστικά όλο το Εμπορικό Δίκαιο της χώρας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι αλλαγές αφορούν τη νομοθεσία για τις ανώνυμες εταιρείες και θα ακολουθήσει νόμος για τους μετασχηματισμούς των εταιριών, που είναι ένα μεγάλο κενό στο Ελληνικό Εμπορικό Δίκαιο. Επίσης, θα υπάρξει αναμόρφωση του νόμου περί ΓΕΜΗ και ενδεχομένως, κάποιες βελτιώσεις και στο νόμο για τα Επιμελητήρια.

Ειδικότερα σε ότι αφορά το ΓΕΜΗ ο υπουργός ανέφερε πως "βασική κατεύθυνση είναι να απλοποιήσουμε τα πράγματα και να δώσουμε και στο ΓΕΜΗ ένα ρόλο πιο ουσιαστικό, από αυτόν που ήδη έχει" ενώ ανέφερε πως "οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, μέχρι το φθινόπωρο νομίζουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί. Ο νόμος για τις ανώνυμες εταιρείες θα έρθει πάρα πολύ σύντομα", είπε.

Κατά την διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής του σημείωσε ότι "το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό που έχει να κάνει με τις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες" ενώ είπε πως η κυβέρνηση εξετάζει το πρόβλημα. "Δίνουμε χρόνο με τη παράταση,  όμως, θα πρέπει να το λύσουμε με κάποιο τρόπο" διαβεβαίωσε. "Δε θα το λύσουμε τώρα, δε μπορούμε στα πλαίσια αυτού του νόμου, όμως θα λυθεί".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com