Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή ορισμένα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, στον απόηχο των σημαντικών προβλημάτων που δημιούργησε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την πόλη.


Συγκεκριμένα, στον δήμο Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν το 37ο και το 41ο δημοτικό σχολείο, καθώς και το 28 - 29ο και το 64ο Νηπιαγωγεία. Επίσης, στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, δεν θα λειτουργήσουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, το 3ο, το 10ο και το 12ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου Κορδελιού, το 7ο και 11ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, καθώς και το τμήμα Γ1 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και το τμήμα Ε2 του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτήριο με το 7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, προβλήματα παρουσιάζονται στη λειτουργία των ΚΕΠ Αγγελάκης και Σιδηροδρομικού Σταθμού, τα οποία παρέμειναν κλειστά το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα υπόλοιπα ΚΕΠ του Δήμου για την εξυπηρέτησή τους.
Προβλήματα αντιμετωπίζει και το γραφείο έκδοσης πιστοποιητικών Πλησιέστερων Συγγενών του Ληξιαρχείου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, εκτιμάται ότι την Παρασκευή η λειτουργία του θα έχει αποκατασταθεί.
Επίσης ζημιές υπέστησαν το 1ο και το 2ο υπόγειο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου φυλάσσεται το αρχειακό υλικό όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Η καταγραφή των ζημιών θα ολοκληρωθεί μετά την άντληση των υδάτων.
 Νωρίτερα, στον Λευκό Πύργο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό επισκεπτών οι οποίοι, λόγω της συσσώρευσης υδάτων στην κεντρική είσοδο, είχαν εγκλωβιστεί εντός του μνημείου.
Επρόκειτο, μεταξύ άλλων, για μαθητές από σχολείο της Μαγνησίας και Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι τελικά βγήκαν από ισόγειο παράθυρο του Λευκού Πύργου, αφού προηγουμένως οι πυροσβέστες έκοψαν με αλυσοπρίονο τα κάγκελά του. Όπως έγινε γνωστό, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλημμύρισε και η εκκλησία της Αγίας Σοφίας.
Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης.
Η πυροσβεστική μέχρι τις 3 μ.μ. είχε δεχθεί περίπου 350 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα.
Στο μεταξύ, διεσώθη νωρίτερα γυναίκα η οποία είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στις Συκιές, στην οδό Μεσολογγίου, ενώ ολοκληρώθηκε και ο απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, όπου εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα.
Στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ λόγω των αστραπών που έπεσαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, διεκόπη για λόγους ασφαλείας επί επτά λεπτά ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στις πτήσεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com