Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Πώληση του πρώτου χαρτοφυλακίου ακινήτων από τη Eurobank

Την διαχείριση ακινήτων εκτός τραπεζών εγκαινιάζει η Eurobank, προχωρώντας στην πώληση της θυγατρικής της, Property Services. Παράλληλα, η Τράπεζα προχωρεί στην πώληση του πρώτου χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν εφεξής οι τράπεζες προκειμένου να διαχειριστούν το αυξανόμενο στοκ των ακινήτων τους.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Τράπεζας για το οποίο σύμβουλος πώλησης έχει αναλάβει η PriceWaterhouseCoopers, περιλαμβάνει 630 ακίνητα, εκ των οποίων το 30% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Τα μισά από τα ακίνητα είναι οικιστικά και τα υπόλοιπα εμπορικά και οικόπεδα, ενώ η συνολική εκτιμώμενη αξία τους ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την πώληση της θυγατρικής εταιρίας real estate, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές αναμένονται στα μέσα Ιουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τράπεζα έχει προκρίνει και συνεχίζει τις συζητήσεις με πέντε ενδιαφερόμενους – funds και εταιρίες real estate του εξωτερικού – από τους συνολικά εννέα υποψηφίους που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές.  18 ενδιαφερόμενες εταιρίες διαχείρισης NPLs είχαν μελετήσει τα στοιχεία της εταιρίας, υποβάλλοντας μη δεσμευτικές προσφορές στην Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πώληση της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων της Eurobank θα περιλαμβάνει και τις αντίστοιχες θυγατρικές που έχει σε Ρουμανία και Σερβία (στη Βουλγαρία, η δραστηριότητα αυτή γίνεται εσωτερικά από την Τράπεζα).

Η κατά 100% θυγατρική της Eurobank, Property Services, προσφέρει υπηρεσίες όπως μεσολάβηση σε αγοραπωλησίες, μισθώσεις και διαχείριση ακινήτων, καθώς και υπηρεσίες συντήρησης κτιρίων, συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αξιοποίηση και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας εταιρειών και ιδιωτών, και την ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων, ολοκληρωμένη σειρά τεχνικών υπηρεσιών στον τομέα due diligence, όπως τεχνικοί έλεγχοι ακινήτων, συμβουλευτικές υπηρεσίες για πολεοδομικά/χωροταξικά θέματα, εκτιμήσεις ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων και έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης, ενώ παρακολουθεί και την πορεία της αγοράς ακινήτων, εκδίδοντας εμπεριστατωμένες μελέτες.

Με την πώληση της θυγατρικής της εταιρίας real estate, η Eurobank θα αποκομίσει πέραν του τιμήματος της πώλησης και έσοδα που θα προέλθουν μελλοντικά από τη διαχείριση των ακινήτων που θα κάνει ο αγοραστής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσω της Property Services, η Eurobank έχει πωλήσει 450 ακίνητα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com