Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΟΙ MANITAROCK Έρχονται στο ΞΕΦΩΤΟ, με ροκ διάθεση, παραδοσιακούς & σύγχρονους ήχους και…μανιτάρια Σάββατο 19 Μαΐου

Αν δεν τους έχετε ακούσει, χάνετε! Αν δεν τους ξέρετε, τώρα έχετε την ευκαιρία. Το Σάββατο, 19 Μαΐου , στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα). Για μια γνωριμία με την πιο ροκ μπάντα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής όπου παραδοσιακό, ρεμπέτικο και ροκ, μπερδεύονται με τρέλα και βρίσκουν το δικό τους δρόμο..


Από παλιά, η μίξη δυτικών ροκ στοιχείων, με τα εγχώρια παραδοσιακά, αποτελούσε επιθυμία για όλους τους σπουδαίους μουσικούς στην Ελλάδα. Σήμερα, το ξεχωριστό συγκρότημα από τα Γρεβενά, οι Manitarock, δημιουργεί ένα μοναδικό και ιδιαίτερο μίγμα παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών.

Η μουσική τους
Το πέρασμα των μελών του συγκροτήματος από ροκ, ρεμπέτικα, «έντεχνα», δημοτικά-παραδοσιακά συγκροτήματα και βυζαντινές χορωδίες υποδηλώνει την ευρύτητα ενός μουσικού ύφους, που συνθέτει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο και το ελληνικό με το παγκόσμιο. Αυτό το ύφος αποτυπώνεται στις συνθέσεις του Γιώργου Κωνσταντινίδη και σε συνδυασμό με την ξεχωριστή ερμηνεία της Δέσποινας Κλεισιάρη , δίνει στο συγκρότημα το ιδιαίτερο στίγμα στις διασκευές των παραδοσιακών τραγουδιών από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Σμύρνη, τον Πόντο και τη Grecia Salentina.

Το μοναδικό αυτό μείγμα των μουσικών αυτών χαρακτηριστικών διαμορφώνει μια πρωτότυπη ενορχηστρωτική άποψη στα ρεμπέτικα, τα λαϊκά και τα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια και οδηγεί στο πάντρεμα παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών με κλασικές ροκ συνθέσεις, στη βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας. Οι χαρακτηριστικές διφωνίες της Δέσποινας και του Γιώργου και το «πειραγμένο», με ιδιαίτερο κούρδισμα και μόρια μπουζούκι, υποστηρίζονται με πληρότητα από τα πλήκτρα του Στέργιου Κώττα και υπογραμμίζονται ρυθμικά από τον Δημοσθένη, επαναφέροντας στο προσκήνιο αρχέγονες μελωδίες και ρυθμούς, που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη.

Το όνομα, τα μανιτάρια και τα Γρεβενά
Το όνομα (μανιτάρι + ροκ) υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση των μελών του συγκροτήματος με τα μανιτάρια και το rock ύφος της μπάντας, που είναι γνωστή κυρίως από τις ζωντανές εμφανίσεις στις γιορτές μανιταριού. Οι Manitarock γεννήθηκαν και ζουν στα Γρεβενά, την «πόλη των μανιταριών». Ο τόπος παράγει μοναδικά μανιτάρια, που τα κάνουν γλυκά κουταλιού, λουκούμια, λουκάνικα και άλλα φαγητά, ξακουστά ως Μανιταροπροϊόντα. Έχουν ιδρύσει και Μουσείο Μανιταριών, Στην Λάβδα λειτουργεί Μουσείο Μανιταριών ενώ κάθε χρόνο τον Αύγουστο, διοργανώνεται η Γιορτή Μανιταριού με χορούς και τραγούδια. 

*Ξεχωριστές «νότες» στην μουσική βραδιά, η δωρεάν προσφορά εδεσμάτων με μανιτάρια και μανιταρόσουπας λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, στο διάλειμμα και στη λήξη της

Προπώληση: Σάρωθρων, Stereodisc, Διώρωφο στην Καλαμαριά και Ξέφωτο.


                                              ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!

                                                    Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

 

 

 


Ώρα Έναρξης 22.30                                                                                          Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911    

Είσοδος 13€ (με μπύρα ή κρασί)                                                            

 

                                                                                                                    Υπεύθ. Τύπου, Χριστίνα Τσόρμπα 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com