Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Α. Πετρόπουλος: Αυξήσεις στο 20% των συντάξεων, καμία μείωση στο 50%

Καμία μείωση δεν θα έχει περίπου το 50% των συντάξεων, ενώ σε ένα 20% θα υπάρξουν αυξήσεις, κυρίως στους χαμηλοσυνταξιούχους υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, σχετικά με τον επανυπολογισμό τους και τις περικοπές που έχουν προγραμματιστεί να εφαρμοστούν από 1/1/2019.



Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε συγκεκριμένα μιλώντας  στην εφημερίδα F&M Voice ότι «ο επανυπολογισμός, ως εσωτερική διαδικασία του ΕΦΚΑ, κατ΄αρχάς αποδεικνύει ότι, ένα μεγάλο μέρος -σχεδόν οι μισές συντάξεις- δεν έχουν καμιά μείωση. Για σχεδόν το 20% των συντάξεων προκύπτουν αυξήσεις. Σε άλλες περιπτώσεις μικρές, σε άλλες περιπτώσεις μεγάλες. Κυρίως οι μικρές συντάξεις έχουν μια ενίσχυση. Όπως και όσοι κατέβαλαν στο παρελθόν υψηλές εισφορές. Γεγονός που καταρρίπτει όσα υποστηρίζει η ΝΔ περί έλλειψης ανταποδοτικότητας εισφορών-παροχών του ν.438/16».

Συνεχίζοντας και σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης,εκτίμησε ότι έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν μειωθεί  στις 52.000, κάνοντας τη σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015 «που παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις 386.445 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές, ύψους 2 δισ. ευρώ και σε αυτές κοντά στις 169.000 εκκρεμείς, ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις».

Σχετικά με τον ΕΦΚΑ και τη διαδικασία συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών, υπογραμμίζει ότι προέκυψε «ελάφρυνση για τη συντριπτική πλειονότητα των μη μισθωτών», ενώ αυξήθηκε «η εισπραξιμότητα στο 65,5%, έναντι 50% που ήταν κατά μέσο όρο με το παλαιό καθεστώς».

Τέλος, για τον ΕΔΟΕΑΠ, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι διατηρεί πλήρως την αυτοτέλειά του, αφού «οι δανειστές αποδέχτηκαν τους λόγους για τους οποίους υπάρχει ο ΕΔΟΕΑΠ» και η Κομισιόν το συμπεριέλαβε στο κείμενο της τεχνικής συμφωνίας. «Τώρα, είναι στα χέρια των εντασσόμενων στον ΕΔΟΕΑΠ και εμπλεκόμενων να κάνουν τον Οργανισμό βιώσιμο και πιο δυνατό» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com