Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Apple: Το iOS 12 φέρνει αύξηση επιδόσεων και προηγμένες AR λειτουργίες

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Apple υποδέχτηκε developers και φίλους της στο συνεδριακό κέντρο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, εγκαινιάζοντας το συνέδριο WWDC 2018. Όπως ήταν αναμενόμενο, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το iOS 12.



Αναλυτικότερα, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, η Apple τόνισε ότι στο iOS 12 δίνεται έμφαση στην βελτιστοποίηση των επιδόσεων, τόσο της πλατφόρμας όσο και του συνοδευτικού λογισμικού, με την εταιρεία να κάνει πρακτικά λόγο για διπλασιασμό των επιδόσεων του λειτουργικού της στο ίδιο hardware.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά σε καινούρια έκδοση του iOS, μια νέα έκδοση της πλατφόρμας θα είναι συμβατή με όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν την αμέσως παλαιότερη! Με λίγα λόγια, ναι, ακόμα και το παλιό σας iPhone 5S θα αναβαθμιστεί στο iOS 12!

Το iOS 12 θα φέρει επίσης και νέα στοιχεία Επαυξημένης Πραγματικότητας [Augmented Reality], με την Apple να τονίζει ότι πολλές εταιρείες, όπως η Adobe, θα υποστηρίξουν τις συγκεκριμένες δυνατότητες του λειτουργικού, παρουσιάζοντας σχετικές εφαρμογές. Η ίδια η Apple θα εμπλουτίσει τη νέα έκδοση της πλατφόρμας με πολλά χρήσιμα εργαλεία AR. Για παράδειγμα, όπως έδειξε ο Craig Federighi της εταιρείας, ένα iPhone θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρηθούν οι διαστάσεις φυσικών αντικειμένων μέσω της κάμερας της συσκευής χάρη στην εφαρμογή ARKit Measure, ενώ το ανανεωμένο πρότυπο ARKit 2.0 θα μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία τρισδιάστατων games επαυξημένης πραγματικότητας με multiplayer λειτουργίες.

Η Siri στο iOS 12 όχι μόνο θα είναι "εξυπνότερη", αλλά θα μπορεί να λειτουργεί με "shortcuts", δηλαδή καθορισμένες από τον χρήστη φράσεις, που αυτομάτως θα καλούν συγκεκριμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η Siri θα μπορεί να σας παραγγέλνει καφέ, να σας δίνει πρόσβαση στις πρωινές ειδήσεις και να σας ενημερώνει για τον καιρό, όλα αυτά ταυτόχρονα, αρκεί να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη φωνητική συντόμευση.

Επιπλέον, στο iOS 12 ενισχύεται το χαρακτηριστικό "Do not disturb", ενώ το λειτουργικό σύστημα έχει εμπλουτιστεί με λειτουργίες που έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν ότι η προσοχή του χρήστη δεν θα είναι στραμμένη στο κινητό του, αλλά σε άλλες σημαντικές δραστηριότητες της καθημερινότητάς του.

Ανανέωση έχει υποστεί και το σύστημα ειδοποιήσεων, που έχει ανασχεδιαστεί έτσι ώστε να διευκολύνει την διαχείριση πολλαπλών notifications, καθιστώντας δυνατές, μεταξύ άλλων, την εύκολη διακοπή τους ή την ομαδοποίηση τους.

Αν και τα animoji, που παρουσιάστηκαν πέρυσι, αποτέλεσαν αιτία αρνητικής κριτικής για την Apple, η εταιρεία επιμένει στην βελτίωση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Το iOS 12 θα φέρει αρκετά νέα Animoji, τη δυνατότητα αυτά να... βγάζουν γλώσσα αναγνωρίζοντας τη σχετική κίνηση μέσω του Face ID, αλλά και τα memoji, δηλαδή δημιουργημένα από τον ίδιο το χρήστη animoji, που θα μπορούν να θυμίζουν την πραγματική του εμφάνιση, καθώς και να παραμετροποιούνται.

Σημαντικές είναι και οι βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν για το FaceTime, με τη σημαντικότερη από αυτές να είναι η προσθήκη στην εφαρμογή δυνατότητας ομαδικών βιντεοκλήσεων με έως και 32 συμμετέχοντες.

Το iOS 12 θα γίνει διαθέσιμο, όπως συνηθίζεται, τον Σεπτέμβριο, παράλληλα με την επόμενη γενιά iPhone.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com