Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Οι νέο-παραδοσιακοί BALKANATOLIA την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στο ΞΕΦΩΤΟ

Μια παρέα μουσικών με πορεία 20 χρόνων.. Μουσικές που «παντρεύονται», «ερωτεύονται», «σμίγουν» «αποχωρίζονται»… Τραγούδια δημοτικά που συναντούν τα ασίκικα της Ανατολής και τα τούρκικα «αιρετικά»..


Οι νέο- παραδοσιακοί balkanatolia, έρχονται την Παρασκευή στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) για μια ethnic περιπλάνηση. Ένα ρυθμικό, «άναρχο» ταξίδι που εκτίνεται από τους παραδοσιακούς ήχους των απλών ανθρώπων έως τους σύγχρονους δυτικούς ήχους, με μουσικές της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ανατολής.

Η όμορφη συντροφιά τους καταθέτει εδώ και χρόνια τη δική της μουσική αντίληψη πάνω στην παραδοσιακή μουσική της Θράκης καταφέρνοντας να αναδείξει την φωτεινή πλευρά της συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών. Κάθε εμφάνισή τους, μια μουσική περιπλάνηση που αποκαλύπτει τις κοινές ρίζες της ελληνικής, της ανατολίτικης και της βαλκανικής μουσικής με κυρίαρχα στοιχεία τον έντονο ρυθμό και τον "underground" παραδοσιακό ήχο. Έτσι, ο σύγχρονος ήχος των πόλεων σμίγει με το πηγαίο συναίσθημα των φιλοσόφων της Ανατολής και ο θεατής μετέχει συναισθηματικά σε ένα πολύχρωμο πανηγύρι με δημοτικά, ασίκικα και σαμάνικα της Ανατολής, μελωδίες των Ελλήνων της Σμύρνης αλλά και τούρκικα «αιρετικά» μυστικιστικά αλεβίτικα.

Στους Balkanatolia συμμετέχουν:

Χαλήλ Μουσταφά-σάζι/τζιουμπούς/τραγούδι, Μεχμέτ Μουσταφά-βιολί, Δημήτρης Σαελάνης-κιθάρα, Βεϊσέλ Αχμέτ-κρουστά, Γκιονέν Μολλά-ηλεκτρικό μπάσο και Δημήτρης Μπρέντας-πνευστά


                                              ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!

                                                    Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

 

 

 


Ώρα Έναρξης 23.00                                                                                          Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911    

Είσοδος 12€ με μπύρα ή κρασί                                                             Υπεύθ. Τύπου, Χριστίνα Τσόρμπα 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com