Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

πΓΔΜ: Το "παιχνίδι" παίζεται ακόμα- Δεν υπάρχει συμφωνία ελέω "έναντι όλων"

Το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα έγινε μεν αλλά διήρκεσε περί τη μία ώρα ( η οποία δεν κρίθηκε αρκετή οπότε και ανανέωσαν το τηλεφωνικό ραντεβού τους για αύριο). 



Πέραν των πληροφοριών που φέρουν Αθήνα και Σκόπια να έχουν ακόμη αρκετά ανοιχτά ζητήματα προς επίλυση (με κυρίαρχο το erga omnes- έναντι όλων), ενδεικτική ότι παραμένουν "αγκάθια" στην προσπάθεια για συμφωνία των δύο χωρών, είναι προδήλως και η χρονική διάρκεια της επικοινωνίας των δύο πρωθυπουργών.

Τα εξήντα λεπτά που χρειάστηκαν αμφότεροι κατά τα οποία μάλιστα συνομολόγησαν ότι χρειάζεται και νέος γύρος μεταξύ τους διαβούλευσης, καθόλου δεν προσιδιάζουν σε κλίμα "συμφωνία επετεύχθη".

Άλλωστε και κατά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό "κόντρα", αναφερόμενος στην ονομασία "έναντι όλων" , την αδιαπραγμάτευτη σύμφωνα με όσα δηλώνει η κυβέρνηση απαίτησή της, είπε εάν γίνει τελικώς δεκτή, εννοώντας ξεκάθαρα πως το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει με τους γείτονες.

Ανοιχτό το erga omnes

Κυβερνητικές πηγές επαναλαμβάνουν πάντως μονότονα πως εάν δεν συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε, "δείχνοντας" προς τη μεριά των Σκοπίων και της νέας τηλεφωνικής επαφής του Ζόραν Ζάεφ με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Θεωρητικώς, και βάσει της σημερινής προόδου που έχει καταγραφεί στη διαπραγμάτευση, η αυριανή επικοινωνία Τσίπρα- Ζάεφ, αναμένεται να είναι καταληκτική - εκτός νέου συγκλονιστικού απροόπτου απ τα ουκ ολίγα που έχουν σημειωθεί στις διαβουλεύσεις των δύο χωρών.

Εμπλοκές και καθυστερήσεις άλλωστε που εμφανίζονται ομοίως ξαφνικά όπως "λύνονται" ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, εδράζουν κυρίως στην δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Ζόραν Ζάεφ στο εσωτερικό του, να "περάσει" συμφωνία που να προϋποθέτει συνταγματικές αλλαγές στη γείτονα και για την απαλοιφή αλυτρωτικών διατάξεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com