Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΔΝΤ: Προς τέλη Ιουλίου η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους

Στη δημοσιότητα δίνονται τα προκαταρκτικά ευρήματα της έκθεσης του άρθρου 4 του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, ωστόσο η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα δημοσιοποιηθεί περί τα τέλη Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.


Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις επεσήμανε ότι αποτελούν ορόσημο οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, εκτιμώντας πως οι ρυθμίσεις έχουν βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Όπως τόνισε, η απόφαση του Eurogroup αναγνώρισε τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως αφοσιωμένο στο ελληνικό ζήτημα, στηρίζοντας την Αθήνα ακόμη και αν δεν συμμετάσχει χρηματοδοτικά.
Ανέφερε επιπλέον ότι η εποπτεία μετά το μνημόνιο είναι μια φυσιολογική κατάσταση που προβλέπεται για κάθε χώρα η οποία εξέρχεται από ένα πρόγραμμα. Σχετικά με το αντικείμενο αυτής της εποπτείας, είπε πως θα ελέγχει τα αποτελέσματα αλλά και την πορεία εφαρμογής των συμφωνημένων πολιτικών.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος για τις μετα-μνημονιακές αξιολογήσεις. «Δεν είναι αξιολογήσεις επί τρίμηνης βάσης. Δεν είναι αυτό. Είναι πολύ πιο ευέλικτο από αυτό».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com