Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Έφη Αχτσιόγλου: Σε δυο μήνες επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως σε δύο περίπου μήνες θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας από την "στιγμή που τις νομοθετήσαμε", έδωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΚΚΕ για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.



Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Την ίδια στιγμή η Ε. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως "το μέτωπο ΣΕΒ-Κυριάκου Μητσοτάκη και ΣΚΑΙ έχει ηττηθεί".

Όπως είπε η υπουργός, η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει την επαναφορά των δύο βασικών ρυθμίσεων που ενεργοποιούν την εκ νέου ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δηλαδή την επεκτασιμότητα και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. "Τώρα οι συλλογικές συμβάσεις επιστρέφουν, αυτά έχουν κλείσει".

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αύξηση σταδιακά του κατώτατου μισθού, ενώ απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ για τα εργασιακά, λέγοντας πως είναι ασαφής και γεμάτη αντισυνταγματικές διατάξεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com