Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Θεσσαλονίκη: Σχεδόν καθημερινά τα λουκέτα στις βιοτεχνίες το α' εξάμηνο του 2018

Μιάμιση βιοτεχνική επιχείρηση, κατά μέσο όρο, έβαζε καθημερινά «λουκέτο» στη Θεσσαλονίκη τους πρώτους έξι μήνες του 2018.



Επίσης, ασύμφορες κρίθηκαν, κατά το ίδιο διάστημα, 170 επιχειρήσεις, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα ο αριθμός των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε διαγραφή από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) ήταν 337 και οι ασύμφορες επιχειρήσεις 237.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι «αρνητικό παραμένει το ισοζύγιο μεταξύ εγγραφών-διαγραφών και το α΄ εξάμηνο του 2018, παρά τα ψήγματα αισιοδοξίας που προκύπτουν από την αύξηση των εγγραφών, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, και τη μείωση των διαγραφών».

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει από το μητρώο του το ΒΕΘ, από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς μέχρι και τις 30 Ιουνίου, σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν 272 επιχειρήσεις, ενώ έναρξη έκαναν 230. Επίσης, συγκριτικά με το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017 οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 21,6%, ενώ τα λουκέτα μειώθηκαν κατά 19,2%.

Την ίδια περίοδο, 159 ατομικές επιχειρήσεις εγγράφηκαν στο μητρώο του ΒΕΘ, ενώ 196 ατομικές επιχειρήσεις «κατέβασαν ρολά».

«Παρά τη μείωση των λουκέτων, έναντι του περσινού αντίστοιχου διαστήματος, η τάση για "διαφυγή" από το επιχειρείν συνεχίζεται» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, σημειώνοντας ότι «παρά τα θετικά μηνύματα που προσπαθεί να εκπέμψει η κυβέρνηση, η ιδιωτική πρωτοβουλία εξακολουθεί να νιώθει ανασφαλής, καθώς δεν γνωρίζει τι την περιμένει την επόμενη ημέρα».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com