Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΑΕΔ: Έως 25/4/2019 η υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών δικαιούχων Εργατικής Κατοικίας

Παρατείνεται μέχρι τις 25 Απριλίου 2019 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο portal του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr) για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των οικιστών του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ.ΟΕΚ), στους οποίους έχουν χορηγηθεί οριστικοί τίτλοι παραχώρησης κατοικίας.



Η  απόφαση δωδεκάμηνης παράτασης της προθεσμίας, που κανονικά θα έληγε στις 25/04/2018, ελήφθη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το δ.σ. του ΟΑΕΔ, µε στόχο την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δικαιούχων, προκειµένου οι οικιστές να µπορέσουν να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθµίσεις αποπληρωµής των οφειλών τους βάσει της υπουργικής απόφασης 13097/661/13.04.17 και να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία ανά την επικράτεια τιµή µονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών, η οποία έχει οριστεί στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό µέτρο.

Σημειώνεται ότι προβλέπεται η δυνατότητα εξάμηνης παράτασης της προθεσμίας αυτής, υπό προϋποθέσεις.

Οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής μέχρι την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους.

Για τους δικαιούχους με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης που δεν έχουν υποβάλει αίτημα για υπαγωγή στις ρυθμίσεις εντός της προθεσμίας αυτής, παρέχεται η δυνατότητα, εντός εξαμήνου από την παραλαβή του τίτλου, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής στις ρυθμίσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του portal του ΟΑΕΔ: Στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ.ΟΕΚ» και στη συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται αναλυτικά  στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις».

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια Υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προς επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταχώρηση της αίτησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 11320 (ΟΑΕΔ call center).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com