Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Παρουσιάζει ν/σ για την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω διαδικτύου

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο νόμου με σκοπό να παταχθεί η φοροδιαφυγή προσώπων που εμπορεύονται αγαθά μέσω του Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το eBay ή η Amazon, γράφει  η εφημερίδα Rheinische Post.



Το κείμενο προβλέπει ότι οι πλατφόρμες μέσω των οποίων γίνονται πωλήσεις θα είναι υπεύθυνες κατά το νόμο για την απόδοση του ΦΠΑ, εκτός αν μπορούν να αποδείξουν ότι όσοι κάνουν πωλήσεις μέσω αυτών αποδίδουν κανονικά φόρους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το υπουργείο Οικονομικών προσμένει ότι το μέτρο θα εξασφαλίσει επιπρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση, προσθέτει η εφημερίδα.

Το κείμενο επικαλείται αυτή που το υπουργείο χαρακτηρίζει "επείγουσα ανάγκη να αναληφθεί δράση" διότι υπάρχουν στοιχεία που κατατείνουν στο ότι οι πωλήσεις μέσω του Διαδικτύου προκαλούν όλο και μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.

Το νομοσχέδιο καλεί επίσης οι πλατφόρμες να είναι υπεύθυνες κατά τον νόμο εάν όσοι κάνουν πωλήσεις δεν αποδίδουν τους φόρους στο γερμανικό κράτος, ακόμη κι αν έχουν έδρα τη Γερμανία.

"Ο στόχος είναι να προστατευθούν οι φορολογικά συνεπείς εταιρείες από τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού", δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου στην εφημερίδα.

Η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εθνική αγορά για την Amazon, μετά τις ΗΠΑ. Οι καθαρές πωλήσεις της στη χώρα αυξήθηκαν κατά 20% πέρυσι στα 17 δισ. δολάρια, φθάνοντας το 9,5% του συνόλου, βάσει των ετήσιων αποτελεσμάτων χρήσης που δημοσιοποίησε η ίδια.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com