Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Νέες υπαγωγές στο «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ»

Ξεπέρασαν ήδη τα 400 εκατ. ευρώ οι πόροι που θα εισρεύσουν στην οικονομία άμεσα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ», σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.



Η Επενδυτική Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή επιπλέον 14.709 αιτήσεων, για τις οποίες ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων αντιστοιχεί σε 224,62 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 175,03 εκατ. ευρώ).

Στις αιτήσεις, συμπεριλαμβάνονται 11.263 αιτήσεις οι οποίες έχουν λάβει προέγκριση δανείου από συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ για τις υπόλοιπες το ποσό πέραν της επιχορήγησης θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια. Όπως και στην προηγούμενη υπαγωγή, η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς επίσης και κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας. Οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Συνολικά, οι μέχρι σήμερα υπαγωγές ανέρχονται σε 28.211, καλύπτοντας περίπου το 50% του προϋπολογισμού της άμεσης ενίσχυσης του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων για το σύνολο των αιτήσεων είναι 414,8εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 298 εκατ. ευρώ). Σε περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, αναμένεται η ανακοίνωση και νέων υπαγωγών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com