Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΔΝΤ: Παραμένουν τα ερωτηματικά για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του χρέους

Τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους επιβεβαίωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ωστόσο, εξακολουθεί να θέτει ερωτηματικά για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του δημόσιου χρέους.



Κατά την αποψινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τα στελέχη του ΔΝΤ επιβεβαίωσαν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, χάρη και στα νέα μέτρα ελάφρυνσης έως το 2032.

Ωστόσο, επανέλαβαν τις πάγιες ενστάσεις για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του δημόσιου χρέους, δηλαδή για την περίοδο μετά το 2032. Πάντως, διαβεβαίωσαν ότι η συνεργασία ΔΝΤ - Ευρωζώνης θα συνεχιστεί καθ’ όλη την περίοδο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της έκθεσης του Ταμείου θα δημοσιευθούν αναλυτικά την Τρίτη, 31 Ιουλίου.

Πηγές από το περιβάλλον της Κριστίν Λαγκάρντ, παράλληλα, χαρακτήρισαν ως σημαντική την τρέχουσα χρονική συγκυρία, καθώς η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM.

Άλλωστε, αναγνωρίστηκε η πρόοδος της Ελλάδας σ’ όλους τους τομείς, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνέχισης της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και τήρησης όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί.

Επί τάπητος, τέλος, τέθηκαν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με τα στελέχη του ΔΝΤ να καθιστούν απαραίτητη την όσο το δυνατόν ταχύτερη ρύθμιση της κατάστασης, ώστε οι τράπεζες να συμβάλλουν στην ανάκαμψη μέσω της παροχής νέων δανείων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com