Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Τέλη Σεπτεμβρίου η απολογία Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς, ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, για το κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ποσού περιπου 1 εκατομμυρίου ευρω, για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των φρεγατών.



Τόσο ο πρώην υπουργός, όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουταλιού, ζήτησαν και πήραν προθεσμία περιπου 2 μηνών για να ενημερωθούν για το κατηγορητήριο που αγγίζει τις 680 σελίδες.

Το αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες τους αποδίδεται, αφορά το ξεπλυμα βρωμικου χρήματος που φέρεται να συνδέεται με το εξοπλιστικό προγραμμα των φρεγατών, το οποίο ειχε αναλάβει η αγλλική εταιρία «Thales». Μαλιστα, η κατάθεση στελέχους της εταιρείας που έκανε λόγο για δωροδοκία υπουργού, φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρολο.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην υπουργού, «από μια πολύ πρόχειρη ματιά του πολυσέλιδου κατηγορορητηρίου, δεν φαίνεται να τεκμαίρεται η μεταφορά των χρημάτων από τα πρόσωπα της εταιρείας σε λογαριασμούς των φιλικών προσώπων της οικογένειας Παπαντωνίου αλλά η μεταφορά αυτή είναι εικαζόμενη, κατα την κατηγορία».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com