Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο, ελαφρά κάμψη στην Ευρωζώνη

Ελαφρά επιδείνωση παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης της ανάπτυξης, αλλά και των ανησυχιών για τις επιπτώσεις των εμπορικών αντιπαραθέσεων.



 Ο σχετικός δείκτης της Κομισιόν για τον Ιούλιο παρουσίασε οριακή πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κατά 0,2 στις 112,1 μονάδες. Κινείται έτσι 0,7 μονάδες σε σχέση με το τέλος του πρώτου τριμήνου και συνολικά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Αύγουστο.

Μεταξύ των μεγάλων οικονομιών του ευρώ, είχαμε ανάκαμψη του δείκτη κατά 0,9 μονάδες στη Γερμανία, οριακή πτώση (0,1 μονάδες) στη Γαλλία, υποχώρηση κατά 0,6 μονάδες στην Ιταλία και σημαντική πτώση 1,7 μονάδων στην Ισπανία.

Ωστόσο στην Ελλάδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν ενισχύθηκε στις 105,3 μονάδες τον Ιούλιο από 102,5 τον Ιούνιο. Σημαντική βελτίωση είχαμε στις προσδοκίες των κλάδων βιομηχανίας και λιανικού εμπορίου, ενώ περιορίστηκε η απαισιοδοξία και στον κατασκευαστικό κλάδο. Άνοδο σημείωσε και ο επιμέρους δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ενώ υποχώρησε εκείνος του τομέα υπηρεσιών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com