Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Ειδική μηνιαία αποζημίωση στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές

Ειδική μηνιαία αποζημίωση θα καταβάλλεται στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά στην κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Ελλάδος με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για πολυεθνική συνεργασία.Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, κι έγινε δεκτή από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ την υπερψήφισαν όλα τα κόμματα.

Στη ρύθμιση ορίζεται ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής, θα καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, η ρύθμιση αυτή θα δώσει το επιχείρημα της μόνιμης κατοικίας στους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Τουρκία, προκειμένου το δικαστήριο να μην έχει ερείσματα για την περαιτέρω κράτησή τους.

«Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε ο κ. Καμμένος.

Με άλλη τροπολογία του υπουργείου Άμυνας, προστέθηκαν η Ήπειρος και η Μακεδονία στις περιοχές όπου οι υπηρετούντες λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου (200 ευρώ).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com