Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης

Υπαίθριες εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), ώστε να γνωρίζουν πως να λειτουργήσουν σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού, πυρκαγιάς και άλλων ακραίων φαινομένων, ξεκινά από τον προσεχή Σεπτέμβριο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.



 Αυτό τόνισε \ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου-Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ) και επικεφαλής του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης, ύστερα από την σχετική αποψινή σύσκεψη που έγινε και στην οποία συμμετείχαν 16 αρμόδιοι φορείς της ΠΚΜ.

Όπως σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, που έγινε στα γραφεία του ΕΣΘ, με στόχο την καλύτερη κινητοποίηση, αλλά και ενημέρωση των αρμοδίων σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, μίας πυρκαγιάς, ενός σεισμού κ.α, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος του τρέχοντος μηνός, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος και οι τελευταίες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τις δράσεις που ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης να οργανώσει για την ενημέρωση των πολιτών.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι ομόφωνα οι συμμετέχοντες στη σημερινή σύσκεψη αποφάσισαν να ζητήσουν με επιστολή τους από την πολιτεία να εντάξει στο δημοτικό σχολείο μάθημα πολιτικής προστασίας.

"Είμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε τη σημερινή συνάντηση, αφού μέριμνά μας πρέπει να είναι η πρόληψη και όχι να τρέχουμε τελευταία στιγμή πίσω από δραματικές εξελίξεις και καταστάσεις, όπως με τις φωτιές στην Αττική".

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι ο εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης επισήμανε στη σύσκεψη ότι ο δήμος έχει εκπονήσει τρία σχέδια πολιτικής προστασίας, ένα σχέδιο για τις θεομηνίες, ένα σχέδιο για πυρκαγιές και ένα σχέδιο για τους σεισμούς.

Επιπλέον, κατά τον κ. Φιλιππίδη, στη σύσκεψη τονίστηκε ότι σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, στο σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης τα σημεία καταφυγής, τα οποία προτείνονται στους πολίτες είναι το Καυτατζόγλειο στάδιο, το γήπεδο της Τούμπας και το Εθνικό Κολυμβητήριο στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών. Πρόσθεσε δε, ότι το 112 είναι ο αριθμός που μπορεί να καλέσει κάθε πολίτης σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Τη σημασία της πρόληψης για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς τόνισε στη σημερινή σύσκεψη ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, Κώστας Παχίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι την εισήγηση για εκκένωση περιοχής δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την απόφαση παίρνει ο δήμος και την ευθύνη ενημέρωσης για την απομάκρυνση των πολιτών, έχει η αστυνομία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com