Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Αποκατάσταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Σταθμό Σιντριβάνι του Μετρό

Αποκαθίστανται από την Πέμπτη 5 Ιουλίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Σταθμό Σιντριβάνι του Μετρό Θεσσαλονίκης, μπροστά στη Διεθνή Έκθεση (Δ.Ε.Θ.).Ειδικότερα, απομακρύνεται η εργοταξιακή κατάληψη στο ρεύμα της οδού Εγνατίας προς ανατολικά, από τη συμβολή της με την οδό Αγγελάκη μέχρι το ύψος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Η οδός Εγνατία θα διαθέτει πλέον τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά.

Παράλληλα, διαμορφώνονται τριγωνική νησίδα  στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγγελάκη και πεζοδρόμιο πλάτους δύο μέτρων νότια της οδού Εγνατίας κατά μήκος της εργοταξιακής κατάληψης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της «Αττικό Μετρό Α.Ε.», καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, «η κίνηση αυτή έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά από την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας, και λίγους μήνες μετά την αποκατάσταση και επαναφορά της Δελφών στο ύψος της Αναλήψεως, η οποία αποδόθηκε σε πλήρη κυκλοφορία μετά από 9 χρόνια, της οδού Μοναστηρίου στο ύψος του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και στη συνέχεια της Λεωφόρου Καραμανλή στο ύψος του σταθμού Παπάφη».

Ο κ. Μυλόπουλος θεωρεί ότι «το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει μπει στις ράγες και προχωρεί με σταθερά βήματα προς την ολοκλήρωση και λειτουργία του το 2020. Η απομάκρυνση των εργοταξιακών καταλήψεων και η επιστροφή της Θεσσαλονίκης στην κανονικότητα είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα της μεγάλης προόδου που καταγράφει το έργο από το 2016 μέχρι σήμερα».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com