Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για τη Δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2018 - 2019», για τη φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τα οριστικά αποτελέσματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, την Τετάρτη 1 Αυγούστου.


Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 έναντι 92.000 της τελευταίας χρονιάς. Οι έγκυρες υποψηφιότητες ανέρχονται σε 141.000 ενώ, πέρυσι ήταν 133.000. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις που αφορούν ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ. Επίσης περιλαμβάνονται και τα 300 παιδιά από τις πληγείσες περιοχές της Αττικής, από την πρόσφατη πυρκαγιά, καθώς η ΕΕΤΑΑ, με απόφαση του Δ.Σ. της, έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις με αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει η ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά έναντι 106.000 της τελευταίας χρονιάς. Τα κενά που παρατηρούνται στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος οφείλονται στην έλλειψη δομών.
Οι ωφελούμενες/οι έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι 3 Σεπτεμβρίου και οι φορείς (Δήμοι και ιδιώτες) να προγραμματίσουν τη νέα χρονιά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com