Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

FAZ: Στα 34 δισ. το κόστος από τα νέα μέτρα για το ελληνικό χρέος

Στα 34 δισ. ευρώ εκτιμάται από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας το κόστος από τα νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της εφημερίδας FAZ.



Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του γερμανικού υπουργείου αποτιμούν στα 34 δισ. ευρώ το κόστος από την επιπρόσθετη παράταση της καταβολής των τόκων, η οποία συμφωνήθηκε στο Eurogroup του Ιουνίου.

Και αυτό διότι η αποπληρωμή των τόκων θα ξεκινήσει μετά το 2033, επιβαρύνοντας τα γερμανικά δημόσια ταμεία.

Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από σχετική ερώτηση βουλευτή του Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP).

Όπως υπενθυμίζει η FAZ, την 1η Αυγούστου η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag θα εξετάσει το ελληνικό ζήτημα, με το FDP και το AFD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) να αναμένεται να καταψηφίσουν τη συμφωνία του Eurogroup.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα δύο αντιπολιτευόμενα κόμματα, τα νέα μέτρα για το χρέος επί της ουσίας αποτελούν «κούρεμα».

Από την πλευρά του, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα CDU απορρίπτει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, διευκρινίζοντας πως τα νέα μέτρα δεν αποτελούν ούτε «κούρεμα», ούτε τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας.

Ταυτόχρονα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών, Φρίντριχ Χάινεμαν, επεσήμανε ότι οι διαρκείς παρατάσεις στην αποπληρωμή των τόκων στην πραγματικότητα συνιστούν «αναβολή της πτώχευσης».

Εξ άλλου κατά τον ίδιο, ένα μεγάλο μέρος των δανείων θα πρέπει πιθανώς να διαγραφεί.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com