Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Διευκρινίσεις υπουργείου Εργασίας για τα αναδρομικά εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ

Διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσιεύματα που "αναπαράγουν ψευδείς ισχυρισμούς ανακοίνωσης πως δεν έχει γίνει η επιστροφή των αναδρομικών της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ σε χήρες, χήρους και ανήλικα τέκνα δικαιούχους της σύνταξης του θανόντα", παρέχει του υπουργείο Εργασίας. Όπως σημειώνει τα παραπάνω ποσά που επεστράφησαν από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2017.

Ειδικότερα, "για την αποκατάσταση της αλήθειας" διευκρινίζονται τα εξής:
Όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου (χήρες, χήροι και ανήλικα τέκνα) έχουν λάβει την επιστροφή των αναδρομικών που τους αντιστοιχεί.

Τα αναδρομικά ποσά που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα πριν από την επέλευση του θανάτου του συνταξιούχου, εμπίπτουν στο κληρονομικό δίκαιο και αποδίδονται στους δικαιούχους διάδοχους και στους νόμιμους κληρονόμους κατόπιν υποβολής αίτησης.

Την υποχρέωση υποβολής αίτησης για την είσπραξη των αναδρομικών, εφόσον υπάρχουν κληρονομικά δικαιώματα, προέβλεψαν οι σχετικές εγκύκλιοι και επισήμανε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Δελτίο Τύπου από τις 30/11/2017.

Για όσες περιπτώσεις είσπραξης  αναδρομικών με κληρονομικό δικαίωμα δεν υποβληθούν αιτήσεις έως 31/10/2018 τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν αυτόματα στα πρόσωπα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου (χήρες, χήροι και ανήλικα τέκνα).

Η σημερινή Κυβέρνηση διόρθωσε την εσφαλμένη παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξασφάλισε τα χρήματα για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συνταξιούχων. Ήδη 1.239.069 δικαιούχοι έχουν εισπράξει τα αναδρομικά της σχετικής εισφοράς.

Η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων δεν μπορεί να ακυρώσει το  θετικό μέτρο της επιστροφής των αναδρομικών που η Κυβέρνηση έκανε πράξη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com