Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Ολοκληρώθηκαν οι υπόγειες σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 η διάνοιξη του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό Θεσσαλονίκη,  με την ολοκλήρωση της διάνοιξης και της δεύτερης σήραγγας στην επέκταση προς Καλαμαριά.Ο δεύτερος μετροπόντικας, ο «Φρίξος», εισήλθε στο σταθμό «25ης Μαρτίου». Έτσι ολοκληρώθηκε το 100% των σηράγγων, κατασκευάστηκε το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και εκτελέστηκε το 60% του συνόλου του έργου στην επέκταση Καλαμαριάς του Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων σε όλη την έκταση και των δύο γραμμών, της βασικής και της επέκτασης προς Καλαμαριά, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου.

Η  ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά -λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων- του πιο χρονοβόρου και το πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους εργαζόμενους στην Αττικό Μετρό, όσο και τους εργαζόμενους στον ΑΚΤΟΡΑ, την ανάδοχο εταιρία, για την μεγάλη προσπάθεια που μαζί καταβάλαμε εδώ και δυόμισι χρόνια, να αναστήσουμε ένα μεγάλο έργο και να φέρουμε πιο κοντά στην πραγματοποίηση ένα μεγάλο όνειρο για τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την εμπιστοσύνη τους και την υπομονή τους και να τους διαβεβαιώσω ότι ανταποκρινόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο μεγάλο αίτημα της πόλης, που είναι η ολοκλήρωση και η λειτουργία του Μετρό», ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.
Απομακρύνθηκε άλλη μία εργοταξιακή κατάληψη

Η  επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Έτσι σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, όπως ανακοίνωση η Αττικό Μετρό, πραγματοποιείται η απομάκρυνση της εργοταξιακής κατάληψης και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου.

Η Αττικό Μετρό στις πυρκαγιές της Ανατολική Αττικής.

Στο πλευρό των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική βρίσκεται η Αττικό Μετρό.

"Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των υπόγειων σηράγγων στο Μετρό Θεσσαλονίκης συμβαίνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Η Αττικό Μετρό ΑΕ σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης προς τα θύματα των πυρκαγιών έχει συμβάλει από την πρώτη στιγμή με 32 μηχανικούς στη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές που εκτελεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών", αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com