Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Facebook εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ

Στελέχη του Facebook δήλωσαν ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα εύρος προηγμένων τεχνικών, περιλαμβανομένης τεχνητής νοημοσύνης, για την αντιμετώπιση Ρώσων πρακτόρων η άλλων που μπορεί να επιδιώξουν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ μέσω τακτικών παραπλάνησης και παραπληροφόρησης εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών.



Όπως αναφέρει το Reuters, τα στελέχη αυτά είπαν σε δημοσιογράφους ότι τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, ωστόσο δεν αποκάλυψαν εάν έχουν ήδη εντοπιστεί τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται πως το Facebook έχει δεχτεί πολύ έντονες επικρίσεις σχετικά με το πώς διαχειρίστηκε τα ζητήματα της πολιτικής προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης από τις προεδρικές εκλογές του 2016 και μετά, και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν πως υπήρξε παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης, εν μέρει μέσω των social media. Οι επικρίσεις δεν έχουν σταματήσει, παρά τις πρωτοβουλίες/ μέτρα του Facebook, που περιλαμβάνουν ένα νέο εργαλείο το οποίο δείχνει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις που προβάλλονται στο δίκτυο, καθώς και νέες προσπάθειες επαλήθευσης/ διασταύρωσης του περιεχομένου αναρτήσεων, προκειμένου να ενημερώνονται οι χρήστες για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία επανέλαβε την Τρίτη πως δεν θα κατεβάζει αναρτήσεις απλά και μόνο επειδή είναι ψευδείς: Σημειώνεται πως ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, την προηγούμενη εβδομάδα δέχτηκε «πυρά» επειδή ανέφερε τις περιπτώσεις αναρτήσεων αρνητών του Ολοκαυτώματος ως παράδειγμα ψευδών αναρτήσεων/ δηλώσεων που δεν πρόκειται να κατεβαίνουν από το δίκτυο, εφόσον πρόκειται για ειλικρινείς εκφράσεις απόψεων.

Το briefing της Τρίτης έγινε μόλις πριν τη δημοσιοποίηση ενός εσωτερικού μηνύματος που απεστάλη στο προσωπικό του Facebook από τον Άλεξ Στάμος, απερχόμενο επικεφαλής ασφαλείας, που επέκρινε πολλές από τις πρακτικές της εταιρείας. Το μήνυμα του Στάμος, που είχε γραφεί τον Μάρτιο, αφού είχε πει πως θα αποχωρούσε από την εταιρεία, περιελάμβανε προτροπές προς τους συναδέλφους να λαμβάνουν υπόψιν το feedback σχετικά με «ανατριχιαστικές» λειτουργίες (που προβληματίζουν τους χρήστες), να συλλέγουν λιγότερα δεδομένα και να δίνουν μικρότερη προτεραιότητα στη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη και τα έσοδα προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο δίκτυο. Επίσης ζητούσε από τους επικεφαλής της εταιρείας να επιλέξουν πλευρά σε ξεκάθαρα ηθικά και ανθρωπιστικά ζητήματα, καθώς.

Ο Στάμος είχε ανεβάσει το μήνυμα σε εσωτερικό site του Facebook, ωστόσο τοReuters επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του. Στο φως της δημοσιότητας το είχε φέρει αρχικά το Buzzfeed News.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com