Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Υπ. Παιδείας: Διορισμός 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία

Τον διορισμό συνολικά 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη συνάντησή του με τα δ.σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.Ειδικότερα σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου οι μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν ως εξής:

διορισμός 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό,
διορισμός 5.250 εκπαιδευτικών τη σχολική χρονιά 2020 – 2021,
διορισμός 5.250 εκπαιδευτικών τη σχολική χρονιά 2021 – 2022.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε τους διορισμούς «ένα βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Όπως διευκρίνισε, οι διορισμοί θα γίνουν με βάση την αναλογικότητα των αναγκών τόσο ως προς τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης όσο και ως προς τις ειδικότητες.

«Με τη σημερινή απόφαση, εκπληρώνεται ένα κρίσιμο μέρος του στόχου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση χρόνιων ελλείψεων στην εκπαίδευση. Από το 2009 και μετά δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί, ενώ την ίδια περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί» επισήμανε. Άσκησε παράλληλα κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως είπε, «με τη διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με τις χιλιάδες υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών του 2013, με την υποχρηματοδότηση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου, υποβάθμισαν συστηματικά τη δημόσια εκπαίδευση, απαξιώνοντας το λειτούργημα του εκπαιδευτικού που παρά τις δυσκολίες κράτησε όρθιο το δημόσια σχολείο τα χρόνια των μνημονίων».

«Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας σημειώνοντας ότι οι μόνιμοι διορισμοί αποτελούν «μία δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» και «αποδεικνύουν εμπράκτως ότι η στήριξη του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν και η κάλυψη των παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι ζήτησε τις προτάσεις των δυο ομοσπονδιών ως προς το σύστημα μόνιμων διορισμών, αλλά - όπως είπε - «δεν ήταν προετοιμασμένες σήμερα για κάτι τέτοιο». «Ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσουν» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «αμέσως μετά θα θέσουμε σε διαβούλευση την τελική πρόταση της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που θα νομοθετήσουμε».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com