Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Γ. Σταθάκης: Με έκπτωση έως 70% πληρώνουν το ρεύμα τα «χαμηλά εισοδήματα»

Eκπτώσεις σχεδόν 70% λαμβάνουν τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα από το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος που θεσπίστηκε στις αρχές του χρόνου, ενώ αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια υπαγωγής, ώστε να το λαμβάνουν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.



Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο κ. Σταθάκης αναφερόμενος στο πρόγραμμα υποστήριξης νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών, υπενθύμισε ότι έχει προβλεφθεί ταμείο με κονδύλι 10 εκατ. ευρώ για επιδότηση από το κράτος.

Ήδη, είπε ο κ. Σταθάκης, έχουν προσφύγει πάνω από 1.600 νοικοκυριά που έχουν επανασυνδεθεί και το ταμείο έχει καταβάλει έως τώρα περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις συντάξεις και την αποτροπή μείωσής τους, σημείωσε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που δίνει περιθώρια κινήσεων και ότι δεν αποτελεί διαρθρωτικό πρόβλημα.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για «μεγάλες τομές που επαναφέρουν τις εργασιακές σχέσεις» ενώ για την έξοδο στις αγορές, επισήμανε ότι «θα κρίνουμε επιλεκτικά πότε είναι η κατάλληλη περίοδος» και σημείωσε ότι αίρονται σταδιακά και οι τελευταίοι περιορισμοί στα capital controls, χωρίς να θίξουν την ασφάλεια στην οικονομία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com