Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Το νωρίτερο τον Δεκέμβριο η απόφαση για τις συντάξεις

Το νωρίτερο τον Δεκέμβριο, στην τότε σύνοδο του Eurogroup, θα ληφθούν οι αποφάσεις αναφορικά με το ελληνικό αίτημα μη περικοπής των συντάξεων, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ενημερώνοντας για τη σύνοδο Eurogroup την προσεχή Δευτέρα. Πρόσθεσε ότι το ζήτημα μπορεί να συζητηθεί στο περιθώριο αυτή της συνόδου, χωρίς όμως να βρίσκεται επισήμως στην ατζέντα. Αναλυτικά, σχετικά με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, είπε πως "δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο" και ότι θα συζητηθεί όταν υπάρχει η "πλήρης εικόνα".

"Η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς" εξήγησε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης, οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, δεν αναμένεται πριν τη 15η Νοεμβρίου και ως εκ τούτου ο χρόνος λήψης αποφάσεων μεταφέρεται για τον Δεκέμβριο. Εκκρεμεί μια σειρά από διαβουλεύσεις και αποστολές πακέτων στοιχείων που θα χρειαστεί να τεκμηριώσουν την ελληνική θέση. Πρώτη εξ αυτών αναμένεται να λάβει χώρα την προσεχή δευτέρα με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com