Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Τρία εργοτάξια του Μετρό ανοιχτά για το κοινό το Σαββατοκύριακο

Ανοιχτά για τους Θεσσαλονικείς θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τρία εργοτάξια για του Μέτρο, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, προκειμένου να ξεναγηθεί το κοινό στους χώρους και να ενημερωθεί για την πορεία του έργου, καθώς η βασική γραμμή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.



Από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν σε ομάδες τον σταθμό Συντριβανίου δίπλα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον σταθμό της Παπάφη στην οδό Κων. Καραμανλή και τον τερματικό σταθμό στην περιοχή της Πυλαίας.

«Είναι μια ευκαιρία, το Σαββατοκύριακο, που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει να δουν οι πολίτες με τα δικά τους μάτια τις σήραγγες, τις αποβάθρες και την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει το έργο. Να έχουν χειροπιαστή απόδειξη, ότι το Μετρό προχωράει», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Επίσης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, θα γίνουν την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, στις 7 το βράδυ, τα εγκαίνια της Αττικό Μετρό από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Παράλληλα, την Κυριακή θα παρουσιαστεί από την Αττικό Μετρό ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, με τίτλο «Το Μετρό στην πόλη μας», ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης και το οποίο, στη συνέχεια, θα διδαχτεί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της πόλης.

Οι εργασίες για το Μετρό τρέχουν σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα, όπως είπε ο κ. Μυλόπουλος, και τον Νοέμβριο του 2020 θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια της βασικής γραμμής.

«Το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία μια και θα είναι υπερσύγχρονο, δεν θα έχει οδηγό. Αυτά τα συστήματα θέλουν μεγάλους χρόνους δοκιμαστικών λειτουργιών ώστε να καλυφθούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα», ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε, οι σταθμοί έχουν φτάσει σε ένα κατασκευαστικό στάδιο περίπου της τάξης του 95% της ολοκλήρωσης τους, καθώς οι εργασίες «έτρεξαν» τα τελευταία χρόνια.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com