Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΔ: Ιδού τα πέντε νέα ψέματα Τσίπρα στη ΔΕΘ

Με σφοδρότητα επιτίθεται η Νέα Δημοκρατία κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, βάζοντας στο στόχαστρό της αναφορές από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.



 Έχοντας χαρακτηρίσει ήδη την ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ως "το κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού", πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρνουν στο προσκήνιο "πέντε νέα ψέματα" της πρωθυπουργικής παρέμβασης.

Όπως σημειώνουν, λοιπόν, "γαλάζιες" πηγές:

- Ο κ. Τσίπρας είπε για την ανάπτυξη: "Το 2018 αναμένεται να κλείσει κοντά στο 2,5%". Η αλήθεια, όπως τονίζουν στην οδό Πειραιώς, είναι ότι το δεύτερο  τρίμηνο του 2018 η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε. "Από 2,5% που ήταν στο Α’ τρίμηνο, μειώθηκε στο Β’ τρίμηνο στο 1,8%. Πέρσι την ίδια εποχή ο κ. Τσίπρας προέβλεπε ότι στο τέλος το 2017 θα φτάσει το 2,6% και τελικά περιορίστηκε στο 1,4%. Ποιος τον πιστεύει;", σχολιάζουν.

- Ο κ. Τσίπρας είπε για τις θέσεις εργασίας: "Πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί εντός της τριετίας. Και το 70% από αυτές είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης". Πέραν αυτού ανέφερε ότι η ανεργία μειώθηκε "από το 27% που βρισκόταν το 2015". Η αλήθεια, όπως επισημαίνουν πηγές της ΝΔ, είναι πως τα επίσημα στοιχεία στο site του "ΕΡΓΑΝΗ" αναδεικνύουν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ την τριετία 2015-17 μόνον το 46% των θέσεων είναι πλήρους απασχόλησης και ότι το 54% είναι μερικής ή εκ περιτροπής. "Πού εδράζονται τα ψέματα που είπε ο κ. Τσίπρας και ποιος τον πιστεύει; Επίσης η ανεργία δεν βρισκόταν το 2015 στο 27% αλλά στο 25,7% καθώς είχε ήδη αρχίσει η αποκλιμάκωση της από τα μέσα του 2013", αναφέρουν.

- Για το χρέος ο κ. Τσίπρας είπε: Ο μεγάλος κόμπος του δημόσιου χρέους επιλύθηκε". Η αλήθεια είναι, όπως σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η επίλυση του προβλήματος του χρέους μετατέθηκε για το μέλλον. "Το μεν ύψος του εκτοξεύτηκε στα 345 δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2018 ή στο 190% του ΑΕΠ, το δε ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες αγγίζει πλέον τα 230 δισ. ευρώ και πνίγει 1.143.308 συμπολίτες μας που τους έχουν γίνει κατασχέσεις. Επομένως πώς ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι λύθηκε το πρόβλημα ο κ. Τσίπρας;" λένε στην οδό Πειραιώς.

- Για τις επενδύσεις ο κ. Τσίπρας είπε: "Οι επενδυτές ξαναβλέπουν την Ελλάδα με ασφάλεια". Η αλήθεια, όπως τονίζουν στην οδό Πειραιώς, είναι πως σήμερα το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται στο 4,45%. "Είναι δηλαδή απαγορευτικό για την έξοδο της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές. Το λόγο τον αντιλαμβάνεται κανείς αν δει το αντίστοιχο της Πορτογαλίας που βρίσκεται σήμερα στο 1,68%. Για να το πούμε απλά: Οι ξένοι και οι Έλληνες επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα, όπως φανερώνει το γεγονός ότι το σύνολο των επενδύσεων του 2017 ήταν στο χαμηλότερο σημείο της 20ετίας. Επιπλέον η κυβέρνηση μείωσε τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 800 εκατομμύρια ευρώ το 2017 που είναι το χαμηλότερο της τελευταίας 10ετίας", τονίζουν.

- Για την υγεία, ο κ. Τσίπρας είπε: "Υλοποιήσαμε την δέσμευση για πλήρη και καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα υγείας…Προχωρήσαμε στην εμβληματική μεταρρύθμιση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που εισάγει ένα νέο πρότυπο για τη χώρα μας". Η αλήθεια, όπως σχολιάζουν στην οδό Πειραιώς, είναι ότι η ρύθμιση για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας έχει ψηφιστεί επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από το καλοκαίρι του 2013. "Το σύστημα των οικογενειακών γιατρών καταρρέει και οι πολίτες από τον Σεπτέμβριο υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους ποσά που έπρεπε να καλύπτονται από το Δημόσιο", τονίζουν στη ΝΔ

"Τα πέντε χθεσινά ψέματα ωστόσο είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που μας λέει καθημερινά ο κ. Τσίπρας. Το βασικότερο καθημερινό του ψέμα είναι ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Το μόνο που τέλειωσε στις 20 Αυγούστου είναι η δανειακή σύμβαση, η οποία είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2015 και είχε εξαρχής τριετή διάρκεια. Το δε δυστύχημα είναι με την περιβόητη διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να δεσμεύσει τη χώρα και με ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο που καλούμαστε στο εξής να αντιμετωπίσουμε.  Εννοούμε τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για επιπλέον μέτρα 5,1 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, για νέες περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, για αυστηρή δημοσιονομική πολιτική μέχρι το 2060, αλλά και για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας", σημειώνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, εγκαλούν τον πρωθυπουργό για "υποκρισία", στρέφοντας το βλέμμα σε συγκεκριμένες πολιτικές. Όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας:

- Εξυμνεί τα μεγάλα έργα που καταψήφιζε (π.χ. ΤΑΠ).

- Υπόσχεται ότι "θα” δώσει (με δύο χρόνια καθυστέρηση) τα αναδρομικά σε ένστολους και δικαστικούς που  μέχρι πρότινος απαξίωνε.

- Παριστάνει ότι θωρακίζει τη Δικαιοσύνη ο πρωθυπουργός που έχει ως υπουργό Δικαιοσύνης υπερασπιστή τρομοκρατών (Καλογήρου) και σύμβουλό του (Θάνου) την προσωποποίηση των παρεμβάσεων του σε αυτήν.

- Ειρωνεύεται τους νέους, όταν λέει ότι θα δώσει κίνητρα για να επιστρέψουν όσοι έφυγαν από τη χώρα αδιαφορώντας για το πώς επιβιώνουν όσοι έμειναν σε αυτήν.

- Υπόσχεται φοροελαφρύνσεις αυτός που έκανε την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση.

- Μιλάει για κοινωνικό πρόσωπο αυτός που κατήργησε κοινωνικά επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

- Δεσμεύεται ότι η  Θεσσαλονίκη θα διαδραματίζει ρόλο πραγματικής πρωτεύουσας των Βαλκανίων, ενώ ξεπουλά την ταυτότητά της ως πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com