Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Αλλάζουν οι Πανελλήνιες - καταργούνται τα Λατινικά

Τέσσερις ομάδες προσανατολισμού, όσα και τα επιστημονικά πεδία, σχολές ελεύθερης πρόσβασης, αλλαγές στις εξετάσεις για το απολυτήριο, κατάργηση των Λατινικών και αντικατάστασή τους από την Κοινωνιολογία, κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας, καθώς επίσης και κατάθεση μηχανογραφικού πριν την έναρξη της Γ' λυκείου, είναι οι βασικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.



"Η πρόταση που σας παρουσιάζουμε διαμορφώθηκε με βάση την πρόταση του ΙΕΠ, του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία που έγινε το 2015-16, των σχετικών συζητήσεων της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με εκπαιδευτικούς φορείς και εκπαιδευτικούς και μετά από συστηματική μελέτη των συστημάτων που ισχύουν σε άλλες χώρες" ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, ξεκινώντας την παρουσίαση του νέου σχεδίου.

Επίσης, τόνισε ότι είναι βασικό να υπάρξει "σαφέστατη προοπτική και μία καλά προμελετημένη μεταβατική περίοδος" και επισήμανε ότι οι αλλαγές ήταν μέρος της συνολικής αναβάθμισης και αναμόρφωσης της εκπαίδευσης, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται, ότι οι όποιες αλλαγές, θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019-20, δηλαδή από τη "φουρνιά" των παιδιών που φέτος θα ξεκινήσουν να φοιτούν στη Β' λυκείου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com