Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Marc: Σταθερό και διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Παγιώνεται σε διψήφιο ποσοστό η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".



Συγκεκριμένα, στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τη λήξη του μνημονίου αλλά και μετά τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, η Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 29,9% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,9%, το ΚΙΝΑΛ με 6,4% και το ΚΚΕ με ποσοστό 6,3%. Η Ένωση Κεντρώων καταγράφει το οριακό για είσοδο στη Βουλή 2,5%, ανοίγοντας το δρόμο για μία Βουλή πέντε ή έξι κομμάτων. Εκτός Βουλής μένουν δημοσκοπικά το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ που καταγράφουν 1,4% και 1,2% αντίστοιχα.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια για την καταστροφή στο Μάτι -7 στους 10 πολίτες επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση- και τη συμφωνία των Πρεσπών -το 69,8% τάσσεται υπέρ της μη επικύρωσής της από τη Βουλή- είναι εμφανής, δημιουργώντας μια δυναμική αυτοδυναμίας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει αρνητικό κλίμα και για την περιλάλητη έξοδο από τα μνημόνια καθώς το 81,1% θεωρεί ότι σηματοδοτεί διατήρηση της αυστηρής επιτροπείας της χώρας από τους πιστωτές.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 38,4% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com