Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Πρόσληψη 5.500 άνεργων επιστημόνων στο Δημόσιο

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημόσια προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ του προγράμματος για την απασχόληση 5.500 άνεργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.



Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στο ΦΕΚ, το ΑΣΕΠ θα εποπτεύει την τήρηση των αρχών της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας και θα ελέγξει τη νομιμότητα των διαδικασιών επιλογής των ανέργων.

Βασικός στόχος του προγράμματος μέσα από την επιδότηση των άνεργων πτυχιούχων είναι η ανακοπή της φυγής των επιστημόνων και των νέων αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό (brain drain).

Η συνολική διάρκεια απασχόλησης των ωφελούμενων ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες και οι μισθοί, ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, θα κυμαίνονται από 990 ευρώ μικτά έως και 1.040 ευρώ, ενώ προβλέπονται και πρόσθετα επιδόματα για όσους έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών ή διδακτορικό, όπως και για εφημερίες κ.λπ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com