Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Amico: Νέα παιχνιδομηχανή από την Intellivision

Το προσεχές μέλλον του κόσμου των κονσολών παιχνιδιών μπορεί να περιλαμβάνει νέα μηχανήματα από τις «μεγάλες δυνάμεις» του χώρου όπως η Sony και η Microsoft. 



Ωστόσο, υπάρχουν και παλιοί (και άλλοτε ισχυροί) «παίκτες» που δοκιμάζουν ξανά τις δυνάμεις τους, όπως η Atari και τώρα η Intellivision, που περίπου 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία της εμβληματικής της κονσόλας ανακοίνωσε το «Amico», που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου του 2020.

«Δημιουργούμε μια κονσόλα που οι γονείς ΘΕΛΟΥΝ να αγοράσουν, δεν τους ζητείται να το κάνουν» είπε ο πρόεδρος της εταιρείας, Τόμι Ταλαρίκο, σε ομιλία του το Σαββατοκύριακο στην Portland Retro Gaming Expo.

«Σχεδόν κάθε παιχνίδι που φτιάχνεται για τις οικιακές κονσόλες αυτές τις μέρες φτιάχνεται έχοντας κατά νου μόνο τους σκληροπυρηνικούς gamers. Εμείς βλέπουμε έναν κόσμο όπου όλους τους ενδιαφέρει να παίζουν στο σπίτι και με φίλους. Αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή, επειδή το φράγμα στην είσοδο είναι σχεδόν απροσπέλαστο για μη gamers, εξαιτίας της πολυπλοκότητας των χειριστηρίων, της λεπτομέρειας του gameplay, του κόστους του hardware και του software και της δυσκολίας στην εκμάθηση, με μη ισορροπημένο παράγοντα διασκέδασης για τον αρχάριο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια κονσόλα που τόσο gamers, όσο και μη gamers θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν για να διασκεδάσουν και να παίξουν μαζί. Το Intellivision Amico είναι η απάντησή μας σε αυτό το κενό που βλέπουμε στη σημερινή βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών» ανέφερε.

Η εταιρεία υπογραμμίζει πως στο εγχείρημα συνεργάζονται βετεράνοι του χώρου της gaming βιομηχανίας. Όσον αφορά στην ίδια την κονσόλα, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, πέρα από κάποιες εικόνες. Τα χειριστήρια έχουν διατηρήσει τον σχεδιασμό της παλιάς, κλασικής κονσόλας της εταιρείας, ενσωματώνοντας ωστόσο σημερινές τεχνολογίες και περιλαμβάνοντας ηχεία και μικρόφωνα. Συνδέονται ασύρματα με τη συσκευή (μέσω Bluetooth) και φορτίζονται επίσης ασύρματα, ενώ υπάρχει και εφαρμογή που μετατρέπει τα smartphones σε χειριστήρια.

Όσον αφορά στα παιχνίδια, πρόκειται ως επί το πλείστον για ριμέικ/εκσυγχρονισμένες εκδόσεις παλαιών κλασικών, αλλά υπάρχουν σχέδια και για νέα, εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία της παλιάς εκείνης εποχής. Τα παιχνίδια θα γίνονται download (δε θα χρειάζονται δίσκοι ή κασέτες), ενώ πολλά θα είναι ήδη προεγκατεστημένα στη συσκευή. Πάντως, η εταιρεία φαίνεται να ποντάρει στο ότι τα παιχνίδια θα είναι «family friendly». H τιμή θα κυμαίνεται μεταξύ 149 και 179 δολαρίων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com